Certificatul digital COVID-19 si PLF-ul (Passenger Locator Form) se pot obține gratuit! Atenție la fraudele online și la falsuri.

0 12.970

În pandemie, unii au căutat să profite din plin de suferința oamenilor și au ”venit” în ajutorul lor cu diverse servicii contra cost. Nu ar fi asta problema, dar respectivul ajutor este ilegal sau doar o șarlatanie.

Green Pass

Mai exact, cei ce nu vor să se vaccineze sau nu vor să se testeze și totuși au în plan să călătorească peste hotare, sunt atrași de cei ce vând green pass-uri false. Afacerea ”Green Pass” a fost raportată în mai multe țări din Europa, dar și pe alte continente.

Conform presei internaționale, un fals Green Pass s-a vândut și cu 100 de euro. NU cumpărați teste negative false sau certificate de testare false. Cei ce cumpără astfel de green pass-uri / certificate de sănătate / testare sunt depistați la controalele de rutină din vămi și aeroporturi, iar pe numele lor pot fi deschise dosare penale pentru fals și uz de fals, dar și pentru zădărnicirea combateri bolilor.

În mod normal, un certificat digital COVID UE poate fi descărcat GRATUIT de pe site-ul pus la dispoziție de autorități doar în următoarele trei cazuri:

  • vaccinat complet (conform schemei de vaccinare stabilite pentru fiecare vaccin aprobat)
  • testat de COVID-19
  • vindecat în urma infectării cu noul coronavirus.

PLF (Passenger Locator Form)

O altă șarlatanie ține de PLF (Passenger Locator Form), acel formular cu cod QR de localizare al pasagerului. Tot mai multe persoane se plâng de faptul că au completat formularul pe diferite site-uri, care le-au perceput și diferite taxe, dar nu au mai primit PLF-ul respectiv.

În mod normal, PLF-ul (Passenger Locator Form) se completează GRATUIT pe site-ul oficial al autorităților din țara de destinație, iar la final rezultă un document în format PDF ce poate fi descărcat pe telefon și chiar printat.

Site-urile oficiale unde puteți completa și descărca PLF-urile pentru diferite țări:

Călătoriți informați, asigurați și prudent în vreme de pandemie!

Leave A Reply

Your email address will not be published.