Danemarca impune restricții pentru cei ce călătorescs din anumite regiuni din Franța, Grecia, Portugalia și Elveția!

0 329

Ministerul danez al afacerilor externe a actualizat din nou regulile de călătorie impuse din cauza pandemiei COVID-19 și a anunțat noi măsuri care vor fi aplicate călătorilor nevaccinați care sosesc din regiuni din Franța, Grecia, Portugalia și Elveția. Acestea au intrat în vigoare pe 30 iulie, ora 16:00.În conformitate cu modificările recent anunțate, următoarele regiuni UE / Schengen au trecut în categoria galbenă a Danemarcei:

  • Franța: Normandia, Grand Est, Pays de la Loire, Bretagne, Nouvelle-Aquitaine, Auvergne- Rhône-Alpes
  • Grecia: Marea Egee de Nord
  • Portugalia: Madeira
  • Elveția: Geneva

În consecință, cei vaccinați / care au trecut prin boală pot călători din aceste regiuni spre Danemarca fără a fi supuși restricțiilor de intrare. În schimb, persoanele nevaccinate care călătoresc dintr-una din aceste regiuni trebuie să respecte regulile de testare imediat ce intră în Danemarca.

„La întoarcerea din țările galbene, călătorilor care nu au fost complet vaccinați sau infectați anterior li se cere să li se efectueze un test după intrare”, a menționat ministerul.

În ceea ce privește țările și regiunile din afara spațiului UE / Schengen, Danemarca a plasat Fiji și Irak în categoria roșie. Asta înseamnă că, printre altele, sosirile din cele două țări vor face acum obiectul unor cerințe mai stricte de autoizolare și testare.

Leave A Reply

Your email address will not be published.