Afacerea ”Green Pass”: 100 EURO costă un fals Green Pass!

1 2.372

Fals Green Pass s-a vândut cu 100 de euro pe Telegram. Un grup de persoane promite să activeze certificate verzi în 48/72 de ore, fără a fi supus unui test sau a unui vaccin, ci doar prin furnizarea unui card de sănătate și a unui document de identitate (și plata sumei solicitate), anunță ilmessaggero.it.Nu este clar dacă ceea ce este oferit spre vânzare este apoi livrat efectiv celor care finalizează plata, dar grupul Telegram are deja peste 14 mii de abonați și, conform a ceea ce scriu administratorii în chat, 1200 de Green Pass-uri false ar fi fost deja vândut în toată Italia.

Organizarea acestui (presupus) serviciu de falsificare ilegală a Green Pass-urilor este foarte meticuloasă: există o listă de prețuri, există diferite metode de plată și explicații de tot felul pentru utilizatorii înregistrați în chat.

Lista de prețuri este detaliată: un Fake Green Pass digital costă 100 de euro, în timp ce în versiunea pe hârtie este 120 EURO. „Având în vedere diversele solicitări primite de la familii întregi, am decis să lansăm pachete family”, se anunță pe chatul grupului de pe Telegram. Deci, pentru un grup de 4 persoane, costul este de 300 de euro, în timp ce pentru 6 persoane se ridică la 450 EURO.

Administratorii grupului asigură: «Abonamentele noastre verzi sunt documente emise în mod regulat de sistemul european de sănătate și, prin urmare, sunt documente reale. Nu sunt documente editate! În fața oricărei verificări va fi perfect valabil! Documentele conțin coduri QR active și funcționale în mod regulat».

Autoritățile din Italia au intrat pe fir și e posibil ca gruparea să fi fost deja destructurată. Recomandarea noastră este să nu picați în plasa șarlatanilor. Orice document fals folosit în obținerea de foloase (de ex. accesul într-un loc pe baza unui act fals), înseamnă infracțiune.

Leave A Reply

Your email address will not be published.