Cele mai rapide și interesante excursii de o zi din Pisa: Florența și Cinque Terre!

0 536

La mijlocul lunii august, mai exact în perioada 14-17, am fost într-un scurt city break la Pisa. Am ales această destinație pentru că era accesibilă ca preț și era într-o țară în care puteam călători cu Green Pass, fără alte restricții. În timp ce toată lumea se îngrămădea într-o destinație de litoral, noi am vrut o destinație în care să explorăm ceva ce nu mai vizitasem, iar Turnul din Pisa a câștigat. Plus că zborurile Wizz Air ne-au avantajat foarte mult, zburând în jurul prânzului și la dus și la întors.Selfie in Florența

După ce am punctat o mare parte dintre cele mai interesante obiective turistice de vizitat în Pisa, ne-am programat două excursii de o zi spre Florența și Cinque Terre.

Pe 15 august am ales să mergem la Florența, păstrând ziua de 16 august pentru o scurtă călătorie în faimoasele sate din zona de coastă ce formează Cinque Terre: Monterosso al Mare, Vernazza, Corniglia, Manarola și Riomaggiore.

Pisa – Florența

Cu un astfel de tren am mers din Pisa spre Florența

De la Pisa la Florența am călătorit cu trenul regional al Trenitalia, iar călătoria a durat aproximativ o oră și douăzeci de minute. Sunt numeroase conexiuni feroviare între cele două orașe, așa că aveți foarte multe variante de a vă programa călătoria.

Florența văzută de la Piazzale Michelangelo

Trenurile ajung la Gara Firenze Santa Maria Novella, aproape de majoritatea atracțiilor din Florența. Pe lângă celebrele galerii de artă, muzee și obiective turistice renumite, puteți să vă plimbați pe străzile medievale șerpuite. Noi am ales să mergem la Piazzale Michelangelo, o piață ce oferă o priveliște unică asupra orașului. Piață este din secolul al XIX-lea și deține o copie din bronz a sculpturii David de Michelangelo. Timpul trece foarte repede când te lași purtat de curiozitate pe străduțele din Florența.

Din Florența

Noi am ales ca o parte din timp să-l petrecem savurând o cafea în fața la Catedrala Santa Maria Novella. Prânzul l-am luat la o terasă din Piazzale Michelangelo. Ne-am bucurat și de priveliștea oferită de-a lungul șinelor de tren ce șerpuiau pe dealurile Toscanei. Una peste alta, a fost o zi frumoasă în care ne-am creionat amintiri noi și ne-am relaxat.

Pisa – Cinque Terre

Plaja din Monterosso – Cinque Terre

De mult ne doream să ajungem în faimoasa regiune Cinque Terre. Imediat ce ne-am rezervat biletele pentru Pisa, am căutat cel mai eficient traseu spre frumoasele sate de coastă. Am luat trenul din Pisa până în orașul La Spezia, iar apoi am mers cu trenul Cinque Terre Express.

Vedere spre Monterosso

Acesta are stație în fiecare sătuc, iar zona este ușor de explorat pe jos. Timpul de călătorie de la un oraș la altul este de aproximativ 10-15 minute, așa că este ușor să vizitați fiecare sat într-o zi. Și Trenitalia circulă pe toate rutele, precum și între Monterosso și Pisa, care durează aproximativ 90 de minute pe sens.

Vedere spre plajele din Monterosso

Noi am ales să mergem direct în Monterosso Al Mare pentru că ne doream și o zonă cu plajă. Satul are plaja publică sub denumirea Fegina, dar și câteva plaje private. Luând la pas satul, veți descoperi numeroase restaurante, terase și zone de promenadă de unde se poate admira marea.

Gara din Monterosso

Vremea este schimbătoare cu nori și soare, cu vreme caniculară sau temperaturi sub 20 de grade. E o zonă de munte totuși și e de înțeles. Noi nu am avut norocul să ne bucurăm de temperaturi caniculare, cu toate că la Pisa erau 35 de grade, însă a fost o experiență pe care nu o vom uita prea curând. O zi e suficient să ajungi, să te bucuri de puțină plajă, să iei prânzul, să te plimbi pe străduțe și eventual să ajungi la câteva obiective turistice din zonă. Însă zona Cinque Terre merită mult mai mult, poate chiar un city break de câteva zile.

Dintr-un tren Trenitalia
Majoritatea trenurilor Trenitalia au prize și porturi USB

Din Pisa se mai poate călători foarte repede și confortabil spre Siena, Lucca, Viareggio, orașe la fel de frumoase și spectaculoase. Infrastructura feroviară din Italia este foarte bine pusă la punct. Trenurile circulă cu viteze de peste 120-150 de km/h. În călătoriile noastre am avut parte de trenuri curate, chiar dacă nu toate au fost noi sau impresionante. Unele dintre ele aveau prize și porturi USB, altele erau etajate, dar am nimerit și trenuri cu vagoane vechi. Prețurile la bilete sunt acceptabile, până în 10 EURO de persoană pe rutele menționate mai sus. Ceva mai scumpe au fost din Pisa spre Monterosso. Găsiți bilete între 11.6 EURO și 17 EURO, în funcție de trenul ales. Intercity costă 12.5 EURO.

Acestea fiind spuse, sper că v-am trezit interesul pentru aceste zone din Italia. Pisa este una dintre principalele porți de acces în Toscana. Dar despre această regiune într-un alt articol.

Leave A Reply

Your email address will not be published.