Cumperi de la eMAG, FashionDays, elefant.ro, Libris.ro prin link-urile noastre de afiliere și ajuți la finanțarea site-ului airlinestravel.ro. Nu te costă nimic în plus, însă pe noi ne ajută să dezvoltăm acest proiect. Mulțumim!

Zboruri anulate sau întârziate? >>Solicita ACUM despagubiri<< pentru zborul întârziat sau anulat și poți primi până la 600€ despăgubire!

Aeroportul Internațional Craiova va fi botezat Aeroportul „George Constantinescu”!

0 110

Aeroportul Internațional Craiova va deveni Aeroportul „George Constantinescu”, după numele savantului craiovean cunoscut drept Gogu Constantinescu. Anunțul a fost făcut pe pagina de facebook Aeroportul International Craiova.

În acest fel, aeroportul din Craiova va primi un nume cu sonoritate la nivel internațional, dată fiind anvergura personalității marelui om de știință. Este o formă de recunoaștere a valorii sale și a contribuției majore pe care a avut-o în domeniul științei și tehnicii, în general, și a dezvoltării aeronauticii, în special.

George Constantinescu a fost un inovator, inventator, om de știință complex, specialist în teoria vibrațiilor, aerodinamică, mecanica fluidelor și inginer român, care a trăit cea mai mare parte a vieții sale în Regatul Unit. S-a născut pe 4 octombrie 1881, la Craiova.

Printre realizările sale, menționăm următoarele:

  • A construit un sistem de sincronizare a tragerii la avioane, prin spațiul lăsat de palele elicelor acestora.
  • A materializat primul tun sonic.
  • A proiectat și construit „Convertorul Gogu Constantinescu”, o cutie de viteze automată, pentru automobile și locomotive, fără ambreiaj și roți dințate, bazată pe efectul inerțial al maselor în mișcare.

Leave A Reply

Your email address will not be published.