Fără viză în SUA: Israel, România și Bulgaria, la un pas să fie incluse în programul visa waiver

0 1.683

Secretarul american al Securității Interne, Alejandro Mayorkas, a declarat marți că Statele Unite iau în considerare adăugarea a patru țări la programul său de scutire de viză (visa waiver), care le permite cetățenilor să călătorească fără visă în America pentru o ședere de până la 90 de zile, informează Reuters.Avem patru patru țări în pregătire: Israel, Cipru, Bulgaria și România”, a declarat Mayorkas la un eveniment din industria turismului. „Suntem foarte, foarte concentrați pe program”, a adăugat el, spunând că oferă beneficii economice și de securitate semnificative.

În septembrie, Statele Unite au adăugat Croația în programul visa waiver. Directorul executiv al Asociației de călătorii din SUA, Roger Dow, a declarat marți că Croația reprezintă un impuls de 100 de milioane de dolari pentru economia SUA. „De fiecare dată când adăugați una dintre aceste țări, călătoriile pur și simplu cresc”, a spus Dow.

Pentru a participa la program, o țară trebuie să îndeplinească cerințele legate de combaterea terorismului, aplicarea legii, aplicarea legii imigrației, securitatea documentelor și gestionarea frontierelor.

Leave A Reply

Your email address will not be published.