blank

Cele mai frumoase 10 plaje din România

1 13.452

S-ar putea ca România să nu fie prima țară care să apară în mintea turiștilor atunci când se gândesci la o vacanță pe plajă, dar ar putea să fie surprinși să afle că această țară istorică și frumoasă are câteva plaje și stațiuni care merită să fie văzute și admirate. Cel mai probabil, turiștii strini care aleg să viziteze România au auzit despre Transilvania, cu pădurile și cascadele, cu castelele ei unice în lume și legendele vampirilor însetați de sânge, sau cultura și istoria din București.

Cele mai frumoase plaje de pe litoralul românesc.

Totuși, partea de sud-est a țării este scăldată de apele idilice ale Mării Negre, devenind o destinație fantastică de vară. Majoritatea oamenilor tind să se aventureze în Bulgaria atunci când caută o destinație de vacanță în această parte a Europei, dar de ce să nu optezi pentru ceva puțin diferit și să explorezi stațiunile din România și plajele ei?

Plaja Vadu

plaja-vadu-romania
Plaja Vadu

Dacă îți plac plajele sălbatice, nedezvoltate și cât se poate de naturale, atunci Plaja Vadu este plaja perfectă. Nisipuri albe, apă atât de albastră încât te va lăsa fascinat și, sperăm, un cer senin. Plaja este susținută de o vegetație frumoasă, iar în apropiere există chiar și câmpuri de mac. Este un loc extrem de instagramabil, cu un contrast de culori pe care le vei găsi greu oriunde altundeva.

Aceasta este o plajă lungă și cuprinzătoare, așa că nu va trebui niciodată să lupți pentru spațiu. Plaja nu este în vecinătatea unui oraș sau stațiune, așa că va trebui să mergi cu mașina până la marginea ei. Vă rugăm să vă asigurați că aduceți provizii pentru ziua respectivă pentru că plaja nu dispune de facilități, dar acesta este locul ideal pentru cei care doresc să se îndepărteze de turismul de masă și să se bucure de natură, deoarece este menit să fie savurat.

Plaja Gostinu

În conformitate cu atmosfera relaxată, Plaja Gostinu este puțin diferită de celelalte plaje de pe listă, deoarece nu este o plajă din Marea Neagră; este de fapt pe malul faimosului fluviu Dunăre. În afară de lipsa aglomerației, plaja este destul de aproape de capitală, București, astfel încât să vă puteți bucura cu ușurință de o pauză de oraș și să conduceți câteva ore bucurându-vă de soare și nisip.

Plaja este relativ subțire, dar nu va fi niciodată foarte aglomerată deoarece majoritatea oamenilor preferă să se aventureze pe litoral și să se bucure de plajele Mării Negre. Cu toate acestea, este un loc foarte frumos, relaxant și ideal pentru iubitorii de natură. Aduceți binoclul dacă sunteți un observator de păsări, deoarece veți găsi o mulțime de vietăți unicee pe aici pe care le puteți admira în timp ce vă bucurați de o baie în apele calme.

Plaja Corbu

Plaja Corbu
Plaja Corbu

Una dintre cele mai populare plaje din România este, fără îndoială, Plaja Corbu, dar asta nu înseamnă că este o plajă aglomerată! Plaja Corbu este o plajă sălbatică spre care se îndreaptă localnicii, iar turiștii tind să se deplaseze spre celelalte plaje din jurul ei, probabil pentru că este oarecum o bijuterie ascunsă. Drept urmare, vă puteți bucura de o zi liniștită în timp ce admirați împrejurimile sălbatice.

Dacă sunteți un fan al vieții marine, apele din jur sunt pline de pești în culori vii și vă puteți bucura cu ușurință de un loc de snorkeling cu vizibilitate fantastică. Apele sunt sigure pentru înot, iar plaja este destul de largă, deci este suficient spațiu pentru copii să alerge și să arde ceva energie. Când te-ai săturat de plajă (imposibil), ai putea să te plimbi și să explorezi ruinele locale.

Plaja Venus

Una dintre numeroasele stațiuni de pe plajă numite după zei (sau planete) grecești, Plaja Venus este puțin mai populară, dar și aceasta oferă multă liniște. Este o stațiune destinată familiilor și celor care doresc să se relaxeze. Deși nu este cea mai mare stațiune de pe plajă din România, vine cu o doză suplimentară de farmec, precum și cu nisip fin și apă cristalină. Plaja are numeroase șezlonguri și umbrele pentru soare, dar puteți, de asemenea, să folosiți propriul prosop și să vă revendicați un loc.

Plaja Sfantu Gheorge

Nu puteți merge în România fără a vizita Delta Dunării, iar Plaja Sfântul Gheorge se află chiar în mijlocul ei. Delta Dunării este un sit al Patrimoniului Mondial UNESCO, datorită biodiversității și frumuseții naturale. Aceasta este una dintre cele mai mari delte de pe planetă și găzduiește nenumărate specii diferite de păsări și alte animale sălbatice. Vă veți îndrăgosti iremediabil de această zonă sălbatică din Romania!

Cu toate acestea, plaja este ideală pentru a vă relaxa și a viziona – în același timp- faunea sălbatică. Orașul din apropiere este, de asemenea, foarte pitoresc și plin de frumusețe naturală, astfel încât să te poți aventura să-l vizitezi după ce te-ai bucurat de puțin timp pe nisip și după o baie în apă răcoroasă.

Plaja Mamaia

Această plajă are ceva pentru toată lumea. Dacă doriți să vă relaxați, sunteți acoperit, dacă aveți de gând să vă bucurați de sporturi nautice, există ceva pentru dvs., dacă aveți de gând să practicați sporturi pe plajă, din nou, aveți de unde alege și dacă doriți să petreceți toatp noaptea, veți găsi mai mult decât suficiente cluburi de noapte unde să faceți exact asta!

Plaja Mamaia este înconjurat de câteva opțiuni de cazare de înaltă calitate, ceea ce explică de ce este atât de popular printre toate tipurile diferite de călători. Totuși, este, de asemenea, un loc excelent pentru familii, deoarece există mai mult decât suficient pentru a-i ține pe cei mici ocupați.

Plaja Agigea

Aceasta este pe care trebuie să o vizitați dacă iubiți snorkelingul, deoarece vizibilitatea aici este fantastică și viața marină abundentă. Plaja în sine are o atmosferă relaxată, iar dacă vă plac fructele de mare, este locul ideal de plajă deoarece satul Agigea oferă unele dintre cele mai bune preparate din fructe de mare din țară.

Nu există prea multă umbră pe Plaja Agigea, deci acest lucru este ceva de reținut în lunile de vară de vârf, dar tot ce trebuie să faceți este să vă amintiți să împachetați o umbrelă și plecați! Aceasta este, de asemenea, o opțiune bună pentru familii, deoarece plaja este largă și le permite copiilor să alerge în împrejurimile relativ neaglomerate.

Plaja Eforie Nord

Situat în orașul Eforie, pe plaja Mării Negre, Plaja Eforie Nord este una dintre cele mai bune plaje din România pentru familii. Aici lipsesc petrecerile nocturne pe care le regăsim în majoritatea stațiunilor de pe litoralul românesc, așa că veți vedea multe alte familii cu copii aici. Este o plajă destul de aglomerată și, uneori, destul de zgomotoasă, dar există și o mulțime de facilități și servicii în zonă.

Plaja Sulina

Plaja Sulina
Plaja Sulina

Chiar dacă Plaja Sulina este la o aruncătură de băț de centrul orașului Sulina, este un loc liniștit și locul ideal pentru un pic de R&R! Această plajă se află sub protecția UNESCO. Când veți vedea frumusețea aproape neatinsă a acestuia, veți înțelege de ce!

Plaja este lungă, deși nu este deosebit de largă, dar este un loc minunat pentru a face plajă alături de familie, deoarece apele sunt sigure, făcând un mediu sigur și pentru cei mici. Faptul că sunteți aproape de centrul orașului înseamnă, de asemenea, că puteți pleca la cină sau puteți cîuta un loc unde să beți ceva răcoritor după aceea, fără a fi nevoie să mergeți prea departe.

Plaja Vama Veche

Până în prezent, am acoperit plaje relaxate, idilice, unde vă puteți relaxa și bucura de priveliște. Acum, Plaja Vama Veche este o plajă uimitoare, dar nu este cea mai relaxantă opțiune, deoarece este locul perfect pentru a vă îndrepta dacă doriți să vă bucurați de viața de noapte și de o senzație puțin mai vibrantă pentru vacanța la mare.

Acesta este un loc foarte popular în România – în general – și este destul de ocupat în lunile de vară. Asigurați-vă că vă îndreptați mai devreme spre plajă pentru a lua cel mai bun loc și bucurați-vă de viața de noapte locală, iar după petrecerile care țin până în zorii zile, să adormiți pe plajă sau să admirați unul dintre cele mai frumoase apusuri.

Plaja Costinesti

Plaja Costinești este renumită ca fiind una dintre plajele de top din România pentru petreceri. Este extrem de popular în rândul studenților și al tinerilor, care umplu puburile, barurile și cluburile de noapte în nopțile fierbinți de vară, gata de petrecere.

În plus, plaja Costinești este și locul unui bine cunoscut naufragiu. Nava se află încă abandonată în apropierea plajei și este unul dintre cele mai pozate locuri de pe litoralul Mării Negre.

Plaja Gura Portitei

Ne întoarcem acum la un ritm de viață mai lent, din cauza ocupațiilor și a familiei. Dacă doriți liniște și relaxare totală, acesta este locul ideal, deoarece este o adevărată bijuterie ascunsă. Plaja este nedezvoltată și neatinsă și se află lângă un mic sat de pescari cu o cantitate imensă de farmec. Dacă doriți un loc romantic sau destinat pentru a duce copiii sau un loc unde să aveți parte de relaxare totală, această plajă este locul ideal din România pentru dvs.

Cu siguranță sunt și alte plaje frumoase în România. Dacă ați descoperit un asemenea loc minunat și considerați că merită să fie menționat în acest articol, asteptăm pozele voastre pe paginile noastră de Instagram sau Facebook sau puteți sa ne menționați în postările voastre.

Acestea fiind spuse, vă dorim o vară plină de călătorii și relaxare :)!

Leave A Reply

Your email address will not be published.