COVID-19 Daily – 25 iulie 2021: Pandemia a costat 508 miliarde de dolari în UK; proteste la Paris; Germania se pregătește pentru valul 4!

0 436

Pandemia de COVID-19 continuă să-și facă simțită prezența printre noi. În fiecare zi, face noi victime și bagă în spitale mii de persoane la nivel global. Problema e că numărul celor ce se infectează cu noul coronavirus este în creștere. Hai să vedem noutățile COVID-19 din 25 iulie!

  • Public Accounts Committee (PAC) din Marea Britanie a declarat că autoritățile au cheltuit pe sistemul de urgență în timpul pandemiei cel puțin 508 miliarde de dolari. A declarat că se așteaptă ca miniștrii să elaboreze un plan de recuperare completă a acestor costuri, în această toamnă. 
  • Într-o publicație aferentă, PAC a menționat că echipamentul de protecție individuală (EPP) din Marea Britanie, în valoare de 2,74 miliarde de dolari, nu era „adecvat scopului” și a estimat că 35,7 miliarde de dolari au fost pierduți prin fraude și împrumuturi neplătite.
  • S-au făcut mai multe arestări în timpul protestelor anti-lockdown, care au avut loc la Paris. Autoritățile franceze au declarat că cel puțin 160.000 de persoane au ieșit în stradă în toată țara pentru a-și exprima opoziția față de măsurile anti-COVID-19. 
  • Un oficial german a avertizat că cei care au ales să nu fie vaccinați nu li se va permite accesul în restaurante, locuri aglomerate sau stadioane. Șeful de cabinet al Angela Merkel, Helge Braun, a declarat că traiectoria actuală duce spre 100.000 de noi cazuri pe zi. 
  • Jon Rahm, un celebru jucător de golf din Spania, s-a retras de la Jocurile Olimpice de la Tokyo după ce a testat pozitiv pentru a doua oară în două luni.
Leave A Reply

Your email address will not be published.