COVID-19 Daily – 23 iulie 2021: Ungaria introduce vaccinul obligatoriu pentru cei din domeniul sănătății; peste 200 de milioane de europeni au fost vaccinați!

0 722

Uniunea Europeană a anunțat că s-a depășit pragul de 200 de milioane de persoane vaccinate în Europa. Ungaria anunță vă va face vaccinul obligatoriu pentru cei din domeniu sănătății. Mai multe proteste au avut loc în Franța și Grecia. Hai să vedem noutățile COVID-19 din 23 iulie!  • Peste 200 de milioane de europeni au fost vaccinați, a declarat joi Uniunea Europeană. Reprezintă mai mult de jumătate din populația UE, dar mai puțin față de obiectivul de 70% pentru această vară.
  • Cancelarul german, Angela Merkel, este îngrijorat de creșterea numărului de cazuri. „Numărul de noi cazuri crește alarmant de repede și îngrijortător. Vedem o creștere exponențial. Fiecare vaccinare este un mic pas către o revenire la normalitate”.
  • Protestatarii s-au confruntat cu poliția în Atena, Grecia. Aproximativ 1500 de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva vaccinării obligatorii a lucrătorilor din domeniul sănătății și a personalului căminelor de îngrijire medicală.

Proteste împotriva noii legislații guvernamentale COVID-19 au avut loc miercuri seara, la Paris, Toulouse și în alte orașe din Franța. 

  • Două doze de Pfizer s-au dovedit a avea 88% eficacitate față de varianta Delta, în timp ce două doze de AstraZeneca au 67% eficacitate în prevenirea bolilor simptomatice, potrivit unui studiu publicat miercuri în The New England Journal of Medicine . Varianta Delta este acum tulpina dominantă COVID-19 din lume.
  • Pfizer și BioNTech au încheiat un acord cu compania Biovac din Africa de Sud pentru a produce vaccinul COVID-19 la nivel local, începând din 2022. Compania cu sediul în Cape Town va finaliza etapa finală în fabricarea vaccinului. Dozele produse vor fi distribuite exclusiv în Uniunea Africană.
  • Ungaria va face ca vaccinările împotriva COVID-19 să fie obligatorii pentru lucrătorii din domeniul sănătății, a anunțat premierul Viktor Orban.
  • Lucrătorii din sectoare precum sănătatea, transportul, alimentația și energia din Marea Britanie nu vor trebui să se autoizoleze dacă aplicația COVID-19 le solicită acest lucru, atâta timp cât aceștia sunt complet vaccinați.
Leave A Reply

Your email address will not be published.