Cateva aeronave Boeing 737 MAX au probleme la sistemul electric.

0 1.096

16 clienți Boeing au primit o recomandare de la compania producătoare de a verifica aeronavele Boeing 737 MAX pentru o posibilă problemă la sistemul electric, înainte de a le permite acestora să opereze zboruri comerciale. Recomandarea a fost făcută pentru a permite verificarea existenței a unei componente a sistemului de alimentare electrică.Southwest Airlines, American Airlines, United și Alaska Airlines au reținut la sol o parte din aeronavele Boeing 737 MAX, aproximativ o treime din avioanele MAX aflate în serviciul operaționa în întreaga lume.

„Lucrăm îndeaproape cu Administrația Federală a Aviației din SUA la această problemă de producție. De asemenea, informăm clienții noștri cu privire aeronavele afectate și vom oferi instrucțiuni cu privire la acțiunile corective adecvate”, a declarat Boeing.

Vă reamintim că, pe 24 februarie, Administrația Federală a Aviației (FAA) a emis o nouă directivă de navigabilitate (AD) privind aeronavele familiei Boeing 737 NG și MAX, după ce au primit mai multe rapoarte privind fisuri la ansamblul de fixare a opritorului ușii din față.

Noua directivă, în vigoare de pe 29 martie 2021, se referă la aeronavele care fac parte din familia Boeing 737 NG, cât și familia Boeing 737 MAX și afectează 1.075 de avioane înregistrate în Statele Unite. De asemenea, Administrația Federală a Aviației (FAA) va monitoriza fiecare zbor al aeronavelor Boeing 737 MAX pentru a verifica performanța flotei MAX pe măsură ce aeronavele vor reveni în serviciul operațional.

Leave A Reply

Your email address will not be published.