blank

FAA va monitoriza avioanele Boeing 737 MAX prin satelit.

0 706

Administrația Federală a Aviației (FAA) va monitoriza fiecare zbor al aeronavelor Boeing 737 MAX pentru a verifica performanța flotei MAX pe măsură ce aeronavele vor reveni în serviciul operațional.

Sistemul „va semnaliza abaterile de la anumiți parametri în timpul tuturor fazelor zborului și va alerta divizia de siguranță a aviației FAA”, a spus agenția federală. „Inginerii și inspectorii de siguranță vor folosi notificarea timpurie pentru a analiza eventualele incidente.

Avioanele Boeing 737 MAX au fost reținute la sol în martie 2019, în urma prăbușirii unui avion 737 MAX Lion Air lângă Jakarta, pe 29 octombrie 2018, și a unui avion 737 MAX Ethiopian Airlines, pe 10 martie 2019, ucigând în total 346 de persoane.

ADS-B este un sistem de urmărire mai precis decât radarul.

În colaborare cu Aireon, FAA va utiliza un sistem numit Automatic Dependent Surveillance-Broadcast, sau ADS-B, pentru a urmări aeronavele MAX în zbor, transmitând date de la aeronavă către Centrul Tehnic FAA, la fiecare jumătate de secundă.

ADS-B este un sistem de urmărire mai precis decât radarul care, de asemenea, poate transmite mai multe date. Spre deosebire de radar, care nu poate urmări aeronavele peste ocean, în zonele inaccesibil de munte sau în junglă, sistemul satelit al lui Aireon poate să acopere tot globul.

Fiecare nou avion Airbus sau Boeing va fi echipat cu ADS-B care va transmite încontinuu datele fiecărui avion, poziția GPS, traiectoria, viteza la sol, altitudinea și rata verticală de urcare sau coborâre. Pentru fiecare avion MAX individual, sistemul va raporta de câte ori a decolat, durata zborurilor și eventualele anomalii detectate.

Aireon are ca principal scop înlocuirea actualelor sisteme de control destinate traficului aerian bazate pe radar.

Aireon are ca principal scop înlocuirea actualelor sisteme de control destinate traficului aerian bazate pe radar cu sistemele ADS-B care sunt mult mai precise. Investitorii pe care comania îi are includ unele dintre autoritățile mondiale de navigație aeriană, inclusiv din Canada, Marea Britanie, Irlanda și Italia.

ADS-B poate fi utilizat pentru a urmări locația exactă a unui avion, chiar dacă acesta s-a prăbușit. Când aeronava Boeing 777 a Malaysia Airlines – zborul 370 ce avea la bord 239 de persoane – a dispărut în martie 2014, această tehnologie pentru localizarea precisă nu era pusă la punct la nivel global.

În luna noiembrie, FAA a anunțat un parteneriat strategic cu Aireon care oferă acces la datele de trafic aerian în timp real pentru a permite agenției să evalueze aplicațiile, inclusiv automatizarea controlului traficului aerian, analiza siguranței spațiului aerian și anchetele accidentelor.

Vă reamintim că FAA a autorizat revenirea aeronavelor Boeing 737 MAX în serviciul operational, pe 18 noiembrie 2020. 

Leave A Reply

Your email address will not be published.