blank

Călătorește ieftin și ușor în Statele Unite

Toată lumea visează să ajungă în Statele Unite! Unii vor o vacanță de neuitat, alții sunt în căutarea unui job sau aleg să-șu perfecționeze studiile în țara tuturor posibilităților.

0 928

Statele Unite ale Americii oferă numeroase oportuniți de călătorie și este o țară ce nu trebuie ratată. Cât te costă cu adevărat o vacanță în țara tuturor posiblităților?

sunset-flag-america-fields
Photo by Snapwire, License CCO

New York, San Francisco, Los Angeles, Texas, Miami – indiferent pe ce stil ai fi, Statele Unite au câte ceva pentru fiecare.

Dacă visezi doar petreceri și nopți albe, atunci New York-ul ar putea fi o destinație ideală pentru tine. Dacă vrei să stai toată ziua la plajă, apoi să participi la cele mai nebunești petreceri, Miami este alegerea potrivită.

Vacanță în Statele Unite

Dacă vrei să participi la evenimente de top și să cunoști oameni importanți, Los Angeles ar trebui să scrie pe boarding pass-ul tău. Nu este tocmai ușor să ajungi din România în SUA. Trebuie să faci cel puțin o escală, însă nici nu e imposibil și nici noi nu suntem la capătăl lumii, ba mai bine zis suntem în centrul ei.

new-york-america-de-nord
Photo by Terabass, License Creative Commons Attribution 3.0

Un bilet de avion București – New York pornește de la aproximativ 450 EURO (dus-întors la Economy Class), include și o escală într-unul din hub-urile principale din Europa.

Din păcate, zbor direct nu există. Dar mai aveți alternativele low-cost spre destinațiile din Statele Unite. Căutând ofertele companiilor aeriene, puteți găsi tarife foarte bune spre New York, dar și spre alte destinații menționate mai sus.

Dacă aveți în plan să zburați din București la Los Angeles, trebuie să scoateți din buzunar ceva mai mulți bani. Prețul orientativ, la clasa economică, pornește de la aproximativ 500 EURO. Bineînțeles tot cu escală și cu o călătorie ce te duce la 14-15 ore.

Efortul e mare, însă se și merită. Poți vizita toate locurile celebre din filme, te poți plimba pe aleele pline cu vile imense ale starurilor din Beverly Hills sau poți vedea faimosul semn “Hollywood”.

Dacă citești acest articol și deja mi-ai luat-o înainte cu biletul de avion spre Los Angeles, află că ai multe de făcut în frumoasa destinație. Dacă ai răbdare până pe 4 martie, poți simți pe pielea ta adrenalina dată de organizarea premiilor Oscar la Dolby Theatre în Hollywood. Și, dacă ești și puțin norocos, îți poți vedea actorii preferați.

Ieftin și ușor în Statele Unite

Dacă ai în plan să călătorești mai devreme, află că pe 22 februarie va avea loc cea de-a patra ediție American Poker Awards. Sponsorizat de PokerStars, festivalul va aduce sub același acoperiș cei mai tari jucători profesioniști de poker. Dacă ești pasionat, poate ai norocul să te învețe câteva trucuri numai bune de folosit la o partidă de joc cu prietenii.

Grand-Canyon
Photo by Q9889, License Creative Commons Attribution 4.0

Dacă ai un job lejer și îți poți lua liber o lună, fă un tur al Statelor Unite și nu vei regreta. Poți apela la o agenție specializată în circuite în Statele Unite sau poți să-ți creionezi singur traseul.

La dus, îți poți cumpăra bilet de avion pe ruta București – New York, iar de acolo îți poți închiria o mașină. Poți da o fugă până la Chicago pentru a vedea Cloud Gate-ul sau Millennium Park. De aici, poți găsi foarte multe zboruri interne, iar un bilet pe ruta Chicago – Los Angeles te va costa puțin peste 100 de dolari.

Din Los Angeles poți continua călătoria pe coasta de vest la volanul unei mașini. Prețuri sunt pentru toate buzunarele și mașini pentru orice fel de șofer. America nu înseamnă doar 5th Avenue sau Melrose Place.

Grand Canyon National Park este o minune a lumii, iar când vei fi acolo, ți se va tăia pur și simplu respirația. Grand Canyon este aproape de Las Vegas și Los Angeles-ul.

Programul ți-l poți organiza cum dorești, aici bineînțeles depinde de gusturile fiecăruia și de buget. Același lucru se întâmplă și cu cazarea. Hoteluri sofisticate găsești peste tot sau poți opta pentru a fi mai sociabil și îți poți face prieteni noi pe drum.

Leave A Reply

Your email address will not be published.