Aeronava de pe zborul FR7347, suspectată de tailstrike la Aeroportul Otopeni

Aeronava Boeing 737-800 EI-EBA, de pe zborul Ryanair FR7347 București - Dublin, este suspectată că ar fi atins pista cu coada la decolare.

0 1.377

Update 10.02.2018: După aterizare, aeronava Boeing 737-800 EI-EBA a fost inspectată. Nu s-au descoperit urmele unui tailstrike. Astfel, în jurul orei 00:30, avionul a primit aprobare de decolare spre Dublin. La bord s-au aflat 173 de pasageri, iar informațiile noastre spun că 2-3 persoane au refuzat zborul.

————————————-

Aeronava Boeing 737-800 EI-EBA, de pe zborul Ryanair FR7347 București – Dublin, a decolat în condiții de siguranță de pe Aeroportul Internațional Henri Coandă București, la ora 21:20.

Aeronava de pe zborul FR7347

La scurt timp de la decolare, pilotul a solicitat aterizare de urgență. A raportat că a lovit cu coada avionului pista și sistemul de balizaj din capătul acesteia.

Imediat s-a format dispozitivul de urgență pe aeroport, conform procedurilor din aviație. La ora 22:50, aeronava a aterizat pe Aeroportul Otopeni, în aceleași condiții de siguranță absolută.

În urma raportărilor, pista a fost verificată și nu se văd urmele unei coliziuni. Probabil că se vor mai face verificări și mâine dimineață, pe lumină. Cu siguranță se va face și o anchetă în urma celor întâmplate.

Conform procedurilor RYANAIR, dacă se suspectează tailstrike, nu se presurizează avionul și încep procedurile pentru ”precautionary landing”. Siguranța pasagerilor este prioritară la orice companie aeriană.

Vom reveni cu informațiile oficiale!

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.