blank

Bulgaria impune noi restricții din cauza creșterii numărului infecțiilor cu COVID-19

0 388

Bulgaria, țata cu cele mai puține persoane vaccinate din Uniunea Europeană, a înregistrat o creștere a numărului de infecții în ultimele săptămâni, în cea mai mare parte fiind infecții cu varianta Delta, care este extrem de infecțioasă.

În ultima sîptîmână, țara a înregistrat peste 1500 de cazuri noi zilnic. În Bulgaria, în perioada 3 ianuarie 2020 – 3 septembrie 2021, au existat 459.051 cazuri confirmate de COVID-19 cu 19.001 decese, raportate de OMS. Până la 31 august 2021, au fost administrate – în total – 2.312.605 doze de vaccin.

Conform noilor restricții, care vor fi în vigoare până la sfârșitul lunii octombrie, festivalurile de muzică vor fi interzise, ​​în timp ce cinematografele și teatrele vor trebui să funcționeze la o capacitate de 50%. Restaurantele și barurile din Bulgaria vor trebui să se închidă la ora 22:00 din 7 septembrie, în timp ce competițiile sportive care au loc în interior se vor desfășura fără spectatori, a declarat Ministrul Sănătății, Stoicho Katsarov.

Studenții vor avea permisiunea de a participa la cursuri când anul școlar va începe pe 15 septembrie, a spus Katsarov, dar a avertizat că, dacă infecțiile continuă să crească, este posibil să fie nevoiți să treacă la studii online.

Managerii tuturor administrațiilor din Bulgaria trebuie să reorganizeze procesul de lucru, stabilind programul de lucru cu limite variabile și începutul zilei de lucru între orele 7.30 și 10. De asemenea, li se cere să atribuie la distanță cel puțin 50% din personal, cu excepția cazului în care, în funcție de natura muncii, acest lucru nu este posibil.

Leave A Reply

Your email address will not be published.