Embraer a livrat aeronava cu numărul 1500, o performanță atinsă în doar 2 decenii

0 469

Embraer a anunțat că a livrat avionul cu numărul 1.500, o realizare impresionantă realizată în doar două decenii, în timp ce media industriei pentru a atinge această marcă este de 34 de ani. Avionul de referință este un Phenom 300E, declarat cel mai bine vândut jet ușor în ultimii 9 ani. Aeronava a fost livrată către Haute Aviation, o companie elvețiană ce operează zboruri charter, de brokeraj și de gestionare a aeronavelor.


În căutarea diversificării portofoliului companiei, care include și avioane cu rază de acțiune ultra-lungă, Haute Aviation a decis să extindă operațiunile cu Phenom 300E. Avionul, cu o autonomie de 2.010 mile marine (3.724 km), va permite clienților din Elveția să zboare pe plan intern, în Europa și în întreaga lume.

Phenom 300E poate ajunge în toată Europa din Elveția, mai repede decât orice alte aeronave din segment.

Haute Aviation are baza la aeroportul Saanen-Gstaad, care este amplasat în regiunea muntoasă a Alpilor Elvețieni și adesea considerat o provocare pentru operatori datorită locației sale. Cu toate acestea, cu capacități unice, aeronava Phenom 300E demonstrează performanțe de neegalat utilizând tehnologii precum sistemul de viziune sintetică (SVS) pentru a oferi o conștientizare situațională îmbunătățită și un sistem de conștientizare și alertare a depășirii pistei (ROAAS) – prima tehnologie de acest gen care a fost dezvoltată și certificată pentru aeronavele de afaceri.

Haute Aviation a menționat, de asemenea, viteza ca factor decisiv în ceea ce privește aeronava, deoarece Phenom 300E este cel mai rapid și mai lung jet, capabil să atingă Mach 0,80, permițând clienților săi să ajungă la destinație mai repede și cu un confort superior. De fapt, Phenom 300E poate ajunge în toată Europa din Elveția, mai repede decât orice alte aeronave din segment.

Cu peste 950 de clienți din întreaga lume care au achiziționat 1.500 de avioane în peste 80 de țări, activitatea de aviație executivă a Embraer a acumulat o rată anuală de creștere de 22%, începând cu 2002, când a fost livrat primul model de jet executiv. Numai în 2020,1 din 4 avioane de cabină livrate a fost un Phenom Embraer sau un Pretor.

Leave A Reply

Your email address will not be published.