blank

Ministerul Sănătății din Bulgaria a aprobat o directiva cu noi măsuri sanitare

0 363

Managerii tuturor administrațiilor din Bulgaria trebuie să organizeze procesul de lucru, stabilind programul de lucru cu limite variabile și începutul zilei de lucru între orele 7.30 și 10. De asemenea, li se cere să atribuie la distanță cel puțin 50% din personal, cu excepția cazului în care, în funcție de natura muncii, acest lucru nu este posibil.

Aceste directive sunt menționate în Ordinul emis de Ministrul Sănătății Dr. Stoycho Katsarov. „În acest fel, fluxul de pasageri în transportul urban și interurban în toată țara va fi redus semnificativ, ceea ce facilitează atât respectarea măsurilor anti-epidemice, cât și implementarea unui control eficient al sănătății”, a spus ministrul.

Ordinul prevede, de asemenea, că toți angajatorii și autoritățile, acolo unde este posibil, să organizeze procesul de lucru de la distanță, permițând ca maximum 50% dintre angajați să lucreze de la birou.

Conform aceluiași ordin, pentru a respecta restricțiile epidemice impuse, limitarea la 50% capacitate a anumitor site-uri sau evenimente poate să nu fie aplicată, cu condiția ca:

  • 100% din personalul de la respectivul eveniment să fi fost vaccinat
  • au suferit de COVID-19
  • pot prezenta un rezultat negativ obținut în urma efectuării unui test PCR care ă nu fie mai vechi de 72 de ore înainte de intrarea în site.

Acest lucru trebuie certificat printr-un document.

În acest scop, managerul site-ului sau organizatorul evenimentului trebuie să fi luat o decizie și să înființeze un departament pentru a admite persoanele care au fost vaccinate, s-au recuperat de pe urma infectării cu COVID-19 sau prezintă un rezultat negativ al unui test PCR.

Leave A Reply

Your email address will not be published.