Pilotul Red Bull, Dario Costa, a pilotat un avion prin două tuneluri și a stabilit mai multe recorduri mondiale!

0 871

În apropiere de Istanbul, tunelurile auto duble Çatalca sunt utilizate din martie 2020. Timp de mai mult de un an, o echipă Red Bull de peste 40 de persoane a lucrat la așa-numitul proiect „Tunnel Pass”. Săptămâna aceasta s-a întâmplat.

Aproape complet în întuneric și aproape de zidurile de beton, Dario Costa a zburat prin tunel. Printr-o deschidere, a zburat și și-a continuat zborul prin cel de-al doilea tunel – călătorind cu 270 de kilometri pe oră și la mai puțin de un metru de asfalt.

În timpul zborului, Costa a trebuit să mențină avionul la o înălțime medie de 30 până la 70 de centimetri deasupra asfaltului. Erau doar 3,5 metri între aripi și pereții tunelului. Panta și forma tunelului au făcut ca zborul să fie și mai provocator. Costa a trebuit să aibă un timp de reacție mai mic de 250 de milisecunde și să facă mișcări ale mâinilor de doar câțiva milimetri în timpul zborului.

Întreaga distanță de 2.260 de metri a fost parcursă într-un timp de 43.44 secunde. Odată cu zborul, Costa și Red Bull au stabilit câteva noi recorduri mondiale: acesta este cel mai lung tunel prin care s-a zburat vreodată cu un avion – un nou record oficial Guinness. Acesta a fost, de asemenea, primul zbor cu avionul printr-un tunel, cel mai lung zbor sub un obstacol fix, primul zbor cu avionul prin două tuneluri și prima decolare a unui avion dintr-un tunel.

Leave A Reply

Your email address will not be published.