British Airways ia în considerare redeschiderea hub-ului de la Gatwick

0 75

Sindicatul The British Airline Pilots Association (BALPA) care reprezintă o parte din angajațiii British Airways a confirmat că este în discuții cu transportatorul britanic cu privire la înființarea unei filiale sezoniere pe aeroportul din Gatwick. “Discuțiile cu British Airways sunt într-un stadiu incipient și, pentru a evita speculațiile inutile, nu ar fi nepotrivit să comentăm în această etapă”, a declarat Union într-o declarație din 26 august.

Raționamentul BA pare să fie câștigarea unei poziții mai puternice pe piețele de agrement, pe fondul recuperării lente a călătoriilor de afaceri care au fost extrem de rentabile înainte de pandemie. Ca să poată realiza acest lucru la Gatwick pe rutele intra-europene și pe rutele pe distanțe scurte, ar trebui să lupte cu companiile aeriene low-cost precum EasyJet și Wizz Air, care tind să aibă costuri unitare mai mici decât rivalii din rețea.

Transportatorul de pavilion din Marea Britanie nu a operat servicii pe distanțe scurte de la Gatwick de la începutul pandemiei de Covid-19.

Transportatorul de pavilion din Marea Britanie nu a operat servicii pe distanțe scurte de la Gatwick de la începutul pandemiei de Covid-19, în ciuda faptului că are numeroase sloturi închiriate la aeroport. Spre sfârșitul anului 2020 a repornit unele dintre serviciile sale – pe care le opera de la aeroportul Gatwick – din hub-ul său de la aeroportul Heathrow. Conform planurilor anunțate atunci de companie, urma să reia operațiunile pe termen scurt de la Gatwick în decembrie 2020. Această decizie a fost ulterior amânată până în noiembrie 2021.

Datele Cirium arată că, în perioada pre-Covid, BA a operat 47 de rute pe distanță scurtă de la Gatwick. Pentru vara anului 2022, cele mai populare destinații ale BA, cu zboruri din Gatwick, sunt programate să fie Jersey, urmate de Malaga (în Spania) și Faro (în Portugalia). În timp ce zborurile sale pe distanțe scurte au fost suspendate de la Gatwick, BA a continuat să opereze un număr mic de rute de agrement pe distanțe lungi.

Leave A Reply

Your email address will not be published.