blank

Qantas se pregătește de reluarea zborurilor internaționale

0 397

Nu există nicio îndoială că pandemia de Covid-19 a provocat perturbări și tulburări companiilor aeriene. În plus, virusul a forțat guvernele țărilor să închidă frontierele pentru a împedica răspândirea virusului. Acum, treptat, restricțiile se relaxează, granițele se redeschid și sunt reluate zborurile pentru a facilita redresarea economică.

Piețele cheie pentru călătoriile de agrement și turism precum Europa și America de Nord s-au redeschis, după ce numărul vaccinărilor a crescut suficient pentru a relansa destinațiile strategice. Situația actuală încurajează redeschiderea frontierelor și reluarea călătoriilor internaționale, în special pentru Australia, care încă este închisă. Drept urmare, transportatorul australian de pavilion și-a definit recent planurile de relansare pentru repornirea zborurilor internaționale în circumstanțele potrivite.

Pentru programul de zbor internațional, Qantas intenționează să reia zborurile internaționale pe distanțe lungi spre destinații – unde ratele de vaccinare sunt ridicate – precum America de Nord, Regatul Unit, Japonia și Singapore, folosind flota sa de aeronave Boeing 787 Dreamliners și Airbus A330.

Qantas dorște să readucă în serviciu și aeronavele Airbus A380 pentru zboruri de la Sydney la Los Angelesși Londra.

Alte destinații internaționale pe care compania aeriană dorește să le reia includ Hong Kong – în februarie 2022 – și Noua Zeelandă – de la sfârșitul acestui an, în funcție de situația pandemică. De asemenea, Qantas dorște să readucă în serviciu și aeronavele Airbus A380 pentru zboruri de la Sydney spre Los Angeles și de la Sydney spre Londra, prin Singapore, în 2022.

În timp ce Qantas se pregătește pentru reluarea zborurilor internaționale mult așteptate după redeschiderea frontierei sale în condițiile corecte, transportatorul a anunțat, de asemenea, cerința de vaccinare pentru angajații săi la începutul acestei luni. Echipajul de cabină, piloții și lucrătorii aeroportului ar trebui să fie complet vaccinați până la 15 noiembrie, în timp ce angajații auxiliari trebuie să fie complet vaccinați până la 31 martie, anul viitor.

Lumina de la capătul tunelului este din ce în ce mai aproape pentru Australia, în mare parte datorită programului de vaccinare. Pentru Qantas, este o necesitate mult așteptată, deoarece compania aeriană va avea ocazia să își reconstruiască rețeaua de rute pe distanțe lungi și să atragă turiști. Fără îndoială, pasagerii vor să călătorească, dar provocarea pentru Qantas este realizarea zborurilor sale într-un mod sigur.

Leave A Reply

Your email address will not be published.