VeriFly – aplicația de sănătate pentru călătorii – testată de British Airways și American Airlines

0 2.486

British Airways anunță că va începe testarea unei noi aplicații mobile de sănătate pentru călătorii. Este vorba de VeriFly, o aplicație destinată pasagerilor care doresc să circule între Londra și SUA, începând cu 4 februarie. Noul pașaport digital de călătorie va verifica dacă pasagerii îndeplinesc condițiile necesare zborului.


Procesul a urmat recentului anunț al American Airlines, partener al companiei British Airways, cate permite tuturor pasagerilor să utilizeze VeriFLY atunci când călătoresc din SUA spre toate destinațiile internaționale.

American Airlines a devenit prima companie aeriană care a folosit VeriFLY, încă din luna noiembrie, pentru câteva rute selectate. Vorbim aici de zborurile din Jamaica, Chile, Columbia, El Salvador, Honduras și Guatemala spre Miami. Astfel, mii de pasageri au călătorit folosind aplicația, mulți oferind feedback pozitiv companiei aeriene cu privire la modul ușor de utilizare a acesteia.

British Airways este prima companie aeriană din Marea Britanie care va încerca utilizarea unui pașaport mobil de sănătate.

British Airways este prima companie aeriană din Marea Britanie care va încerca utilizarea unui pașaport mobil de sănătate pentru pasagerii care călătoresc din Londra. De asemenea, va fi singura companie aeriană din afara SUA care va oferi clienților săi posibilitatea de a testa VeriFLY.

Aplicația VeriFLY a fost făcută de compania privată de software, Daon, care lucrează și cu unele dintre cele mai importante companii bancare și de carduri din lume. Software-ul va permite călătorilor să stocheze toate documentele de călătorie, dar și rezultatele testelor Covid-19 într-un singur loc.

În acest mod, compania aeriană poate verifica respectarea cerințelor impuse de autorități înainte de îmbarcare. Clienții, care vor primi aprobarea de călătorie, vor fi îndrumați prin aeroport spre birourile special desemnate pentru check-in.

VeriFLY este compatibilă cu iOS și Android

VeriFLY poate fi descărcat cu ușurință pe dispozitivul mobil din App Store (iOS) sau Google Play (Android). După crearea unui profil, platforma solicită clienților să confirme informațiile de zbor, să încarce rezultatul negativ al testului Covid-19 și orice altă documentație esențială și necesară.

Software-ul confirmă că testul corespunde reglementărilor din țara de destinație cu un mesaj simplu „Pass” sau „Fail”. VeriFLY va oferi, de asemenea, utilizatorilor mementouri după ce acreditarea a expirat.

Testarea aplicației va începe pe 4 februarie.

British Airways va începe testarea aplicație din 4 februarie 2021 pentru clienții ce călătoresc din Londra spre destinațiile din SUA. Ulterior, aplicația va fi actualizată pentru a se asigura conformitatea cu cele mai recente cerințe ale guvernului Regatului Unit. De asemenea, pasagerii vor trebui să completeze și o declarație cu privire la motivul călătoriei.

Faza a doua, care va urma în viitorul apropiat, va cuprinde asagerii British Airways și American Airlines care călătoresc în Marea Britanie din SUA. Aceast lucru va face ca parteneriatul transaltlantic dintre British Airways și American Airlines să fie primul program care să ofere o soluție digitală pentru pasagerii care zboară între SUA și UK.

Leave A Reply

Your email address will not be published.