VietJet a traversat criza pandemiei din 2020 cu un profit consolidat de 3 milioane de dolari

0 951

În timp ce majoritatea transportatorilor aerieni din întreaga lume raportează pierderi uriașe din cauza crizei generate de pandemiei, VietJet Aviation a înregistrat un profit consolidat (după impozitare) de 3 milioane de dolari pe întreg anul 2020.

La 31 ianuarie 2021, VietJet Aviation, compania mamă pentru operatorul aerian Vietjet din Vietnam, a raportat profit de 11.9 milioane de dolari pe trimestrul IV din 2020 și un raport consolidat (după impozitare) de aproximativ 3 milioane de dolari pe întreg anul 2020, cu 2% mai mic comparativ cu 2019.

Deși veniturile au scăzut cu aproximativ 30% față de 2019 din cauza scăderii cererii de pasageri, operatorul aerian VietJet a reușit să-și optimizeze operațiunile și a rămas pe profit.

VietJet a redus drastic cheltuielile zilnice, făcând o reducere cu 10% din costurile sale zilnice. Totodată a redus cu 25% costurile cu furnizorii săi. 

În plus, transportatorul aerian a primit sprijin guvernamental prin reducerea impozitelor, inclusiv eșalonarea de plată a impozitelor, precum și reduceri pentru serviciile de control aerian și taxele de aterizare / decolare. 

Un alt avantaj a constat în faptul că Vietjet a reluat operațiunile pe întreaga rețea internă formată din 47 de rute. Pe lângă transportarea pasagerilor, compania aeriană vietnameză a intensificat transportul cargo, înregistrând o creștere de 75% în trimestrul IV din 2020 și cu 16% pe întreg anul 2020.

După cum se poate observa, nu există o rețetă sigură pentru succes, dar prin optimizarea cheltuielilor, a rețelei operaționale, adaptarea la prezent și prin susținerea guvernamentală, se poate ca o companie aeriană să fie pe profit chiar și în aceste vremuri de criză.

Leave A Reply

Your email address will not be published.