British Airways a lansat BA Better World, noul prrogram de sustenabilitate, și un nou livery

0 328

Compania aeriană dorește să fie o companie sustenabiliă prin activitățiile pe care le face, de la reducerea emisiilor și a deșeurilor și a contribuției pozitive la comunitățile pe care le deservește, la crearea locurilor de muncă pentru a construi o afacere rezistentă și responsabilă.

La un eveniment desfășurat la baza de inginerie Heathrow a British Airways, compania aeriană a dezvăluit un nou livery pentru unul dintre cele mai eficiente avioane, A320neo, pe care l-a vopsit în noile culori BA Better World, ca parte a unui parteneriat cu producătorul de aeronave Airbus.

British Airways conduce de mult timp eforturile industriei aviatice în vederea eliminării dioxidului de carbon din atmosferă. În 1992 a fost prima companie aeriană care a raportat amprenta de carbon. În 2002 a devenit prima companie aeriană care a participat la comerțul cu emisii din Marea Britanie. În 2019, compania-mamă a British Airways, IAG, a devenit primul grup de companii aeriene din lume care s-a angajat să elimine emisiile de CO2 până în 2050, iar anul trecut British Airways a devenit prima companie aeriană majoră care a compensat – în mod voluntar – toate emisiile provenite de la zborurile interne.

British Airways, ca parte a angajamentului IAG, a declarat că va alimenta 10% din necesarul său de combustibil cu SAF până în 2030.

După dezvăluirea noului livery, British Airways a anunțat și o colaborare cu Bp, angajându-se să furnizeze combustibil de aviație durabil pentru toate zborurile sale între Londra, Glasgow și Edinburgh, în timpul summitului britanic COP26 privind schimbările climatice care se va desfășura la Glasgow la sfârșitul acestui an.

Combustibilul durabil pentru aviație (SAF) este amestecat cu combustibilul tradițional pentru avioane pentru a respecta standardele de certificare a combustibilului pentru aviație. SAF obținut pentru perioada COP26 oferă o reducere a ciclului de viață a carbonului de până la 80% comparativ cu combustibilul tradițional pentru avioane.

British-Airways-a-lansat-BA-Better-World-1
British-Airways-a-lansat-BA-Better-World-2
British-Airways-a-lansat-BA-Better-World-3

Într-o premieră din Marea Britanie, British Airways a mai anunțat că cei care utilizează servizile companiei aeriene pot achiziționa combustibil de aviație durabil pentru a-și reduce amprenta de carbon prin intermediul organizației non-profit Pure Leapfrog ***. Aceasta se adaugă opțiunii existente pentru clienți de a-și compensa emisiile.

Transportatorul a anunțat un nou fond comunitar BA Better World pentru a continua munca pozitivă pe care o desfășoară în Marea Britanie și în comunitățile globale către care zboară și s-a angajat să ia măsuri pozitive în multe alte domenii ale activității sale.

Colaborarea cu Bp face parte din angajamentul pe termen lung al British Airways pentru dezvoltarea și utilizarea combustibilului durabil pentru aviație. Compania-mamă a companiei aeriene, International Airlines Group (IAG), investește 400 de milioane de dolari în următorii 20 de ani în dezvoltarea SAF, British Airways formând parteneriate cu o serie de companii de tehnologie și combustibili pentru a dezvolta centrale SAF și pentru a cumpăra combustibilul, inclusiv cu Velocys în Marea Britanie și LanzaJet în SUA.

Compania aeriană a prezentat câteva dintre inițiativele pe care le-a introdus pentru îmbunătățirea sustenabilității în aer și la sol, inclusiv trecerea de la vehicule cu motorina la vehiculele cu propulsie electrică cu energie regenerabilă și îndepărtarea greutății aeronavei sale prin introducerea de scaune și troleuri mai ușoare, reviste de zbor și manuale de zbor pe hârtie. De asemenea, a subliniat eforturile sale de a îndepărta plasticul de unică folosință și de a obține mai multe produse fabricate din materiale reciclate, inclusiv plapuma de la First Class și trusele de la World Traveler Plus.

Leave A Reply

Your email address will not be published.