Belgia anunta relaxarea masurilor si intentioneaza redeschiderea granitelor pentru calatoriile turistice

0 2.375

Belgia a decis să relaxeze măsurile anti-covid în următoarele săptămâni, în special deschiderea frontierelor pentru călătoriile turistice, terasele, cafenelele și restaurantele.

Pe 14 aprilie, premierul belgian Alexander De Croo a declarat că autoritățile au ales să relaxeze măsurile anti-covid într-un mod prudent, dar realist. Din păcate, veștile nu sunt prea bine din partea spitalelor, unde încă se află foarte mulți tineri la terapie intensivă.

De Croo a avertizat, de asemenea, că țara nu mai luptă împotriva aceluiași virus ca în primul și al doilea val, ci unul mult mai agresiv și contagios.

Cu toate acestea, așa-numitul indice de contagiozitate a scăzut sub 1, ceea ce înseamnă că o persoană infectată în medie infectează o persoană sau mai puțin, un semnal că a treia undă s-a încheiat.

Luni, pe 19 aprilie, școlile se vor redeschide pentru copiii cu vârsta de până la 14 ani. Pentru tinerii între 14 și 18 ani, cursurile vor fi în sistem alternativ, o parte acasă și o parte cu prezență fizică în clase.

Tot din 19 aprilie, călătoriile neesențiale (turistice) vor fi posibile din nou. Cu toate acestea, poliția va continua să verifice dacă pasagerii au completat formularul obligatoriu de localizare. De asemenea, călătoria către zonele roșii rămâne interzisă, iar cei care se întorc dintr-o astfel de zonă vor trebui să intre în carantină, fie că sunt vaccinați sau nu.

Din 26 aprilie, se vor redeschide magazinele, fără programarea actuală necesară. Frizeriile, saloanele de înfrumusețare și cosmetică se vor putea redeschide, de asemenea. Va crește și numărul celor ce se vor putea întâlni, de la 4 la 10 persoane.

Pe 8 mai, barurile și restaurantele își vor putea redeschide terasele. Vor dispărea restricțiile nocturne, dar va fi totuși interzisă adunarea afară cu mai mult de trei persoane de la miezul nopții până la 5 dimineața. Există, de asemenea, speranța ca din iunie barurile și restaurantele vor putea fi deschise la interior.

Leave A Reply

Your email address will not be published.