Beijing Daxing International Airport – mega-aeroportul din Beijing

0 947

În august v-am povestit despre cel mai aglomerat aeroport din lume – Hartsfield–Jackson Atlanta International. În 2011, aeroportul a înregistrat un trafic de peste 90 de milioane de pasageri şi va fi extins ca să suporte până la 120 de milioane de pasageri din 2016-2017.

Însă aşa cum anticipam, este posibil ca în următorii 3-4 ani aeroportul Hartsfield–Jackson Atlanta International să ajungă pe locul trei la traficul de pasageri. Alte două aeroporturi sunt deja în construcţie şi vor suporta peste 120 de milioane de pasageri anual – Al Maktoum International din Dubai va suporta până la 150 de milioane de pasageri şi aeroportul Beijing Daxing International care va suporta până la 200 de milioane de pasageri anual.

Conform noilor informaţii, Beijing Daxing International Airport va avea 8 piste dedicate traficului comercial şi una rezervată pentru armată, va ocupa 2680 de hectare şi va avea o suprafaţă de 55 de kilometri pătraţi – puţin mai mare ca Insulele Bermude. Se va afla la aproximativ 45 de kilometri de centrul politic din Beijing. Aeroportul va fi legat de capiala Chinei printr-o linie ferată cu trenuri de mare viteză. Pentru început, va suporta 130 de milioane de pasageri, urmând ca până în 2020 să ajungă la o capacitate de 200 de milioane de pasageri.

Noul aeroport va avea un hub SkyTeam de unde va opera China Southern, cel mai mare operator din Asia, şi China Eastern. Air China, operator aerian membru Star Alliance, va rămâne pe Beijing Capital International Airport.

Teoretic, chinezii s-au apucat de construirea acestui aeroport şi au în plan să-l inaugureze la sfârşitul anului 2017. Prin 2010,2011 veştile anunţau aeroportul pentru 2015. Nici nu ştiu ce să mai cred. Rămâne să vedem cum vor evolua treburile, zvonurile şi vom reveni cu informaţii.

Până la pozele oficiale cu mega-aeroportul, vă las să urmăriţi câteva imagini cu macheta proiectată de NACO, compania olandeză care a câşticat proiectul pentru construirea acestui aeroport, care a fost evaluat la câteva miliarde de dolari.

200 de milioane de pasageri pe an trafic printr-un aeroport, incredibilă cifră!

Leave A Reply

Your email address will not be published.