Când e cel mai bine să rezervi un bilet de avion?

6 1.781

Cu toţii cred că ne-am pus întrebarea: „Când e cel mai bine să rezervi un bilet de avion?”! Din experienţă, ştiu că rezervările din timp sunt mai avantajoase, iar cele făcute în ultimul moment sunt cele mai păguboase. Dar cu cât timp înainte este bine să rezerv biletul de avion?Conform analizei realizata de Kayak, unul dintre cele mai importante motoare de căutare pentru bilete de avion, rezervarea biletului trebui făcută cu exact 21 de zile înaintea deplasării pentru o călătorie internă şi cu 34 de zile înainte pentru un zbor internaţional. Analiza a fost realizată pe baza unui sondaj care a inclus peste un miliard de rezervări de bilete pentru avion, în decurs de 10 luni.

Conform analizei, cei care îşi vor rezerva biletul cu 21 de zile, pentru zboruri interne, vor plăti cu aproximativ 28 de dolari mai puţin comparativ cu cei care şi-au achiziţionat biletul cu şase lui înainte. Pentru deplasările internaţionale, economia făcută de cineva care îşi rezerva biletul cu 34 de zile înainte faţă de cel care rezervă cu şase luni înainte este de 39 de dolari. Nu lăsaţi pe ultima sută de metri pentru că o să vă usture la buzunar!

Oare aşa să fie? Voi cu cât timp înainte vă rezervaţi biletul de avion?

6 Comentarii
 1. Ariel says

  el îl rezerv de îndată ce mă decid unde și când vreau plec. Si cum 2-3 luni înainte și cu 10 zile.

 2. Sorin says

  Ariel, te-ai gandit sa urmaresti si preturile, sa vezi cam care perioada ar fi potrivita pentru rezervari si sa economisesti poate ceva bani?

 3. Sorin says

  Operatorul ti-ar spune sa cumperi cat mai aproape de plecare..cand biletul e mai scump 😀

 4. Narcisa says

  sunt o mulțime de teorii în sensul ăsta. vezi și asta: http://mashable.com/2012/09/08/book-flight-online/

  eu sunt curioasă dacă vreo companie aeriană ar răspunde unui astel de întrebări. 🙂

 5. Ioana says

  Sunt foarte pasionata de acest subiect:) Se spune ca cele mai bune preturi le gasesti cu 4-6 saptamani inainte de zbor. Asa este, pe verificate! Mai sunt si exceptii, evident, insa nu fac decat sa intareasca regula. Nici nu-mi trece prin cap sa cumpar bilete cu mai mult de 6-7 saptamani inainte – se pot schimba foarte repede lucrurile… Am cumparat si de pe o zi pe alta (si chiar in aceeasi zi cu zborul) si am platit vreo 500 de euro din Valencia cu low-cost-ul:))) Insa a fost un caz de forta majora. Oricum, urmaresc promotiile. Uneori nu destinatia conteaza pentru mine, ci drumul.

  1. Sorin says

   Dap, drumul conteaza si din aceasta cauza vreau sa-i dau mai multa importanta prin acest proiect:). Ar fi interesant sa vedem si un raport la nivel european!

   Poate sa fac un sondaj?:)

Leave A Reply

Your email address will not be published.