Bază LEVEL la Viena / LEVEL trece la next level

LEVEL, recunoscut ca operatorul low-cost dedicat zborurilor lung-curier din International Airlines Group (IAG), face o muta strategică și intră pe zboruri regionale în Europa. LEVEL va deschide bază la Viena.

0 406

LEVEL, transportatorul low-cost pentru zboruri lung-curier al International Airlines Group (IAG), va deschide bază la Viena. Va aloca 4 aeronave de tipul Airbus A321 (210 locuri) și va deschide 14 rute noi.

Primele zboruri regionale în Europa vor fi operate pe 17 iulie 2018, spre Palma de Mallorca și Londra Gatwick. Iar până pe 13 august, LEVEL va zbura de la Viena spre Barcelona, ​​Malaga, Veneția, Olbia, Ibiza, Paris Charles de Gaulle, Milano Malpensa, Dubrovnik, Larnaca, Alicante, Valencia și Bilbao. Inițial, vor fi create 200 de locuri de muncă la baza LEVEL din Viena.

Pentru a putea opera zboruri din Austria, IAG a anunțat filiala Anisec Luftfahrt GmbH, care va opera sub AOC (Air Operator’s Certificate) austriac. Inițial, subsidiara austriacă era anunțată sub brandul Veuling Ausstria, dar se pare că totul va fi sub LEVEL.

Bază LEVEL la Viena și 14 rute noi

Cum a ajuns LEVEL la Viena? Povestea e încâlcită, dar interesantă. Această mișcare strategică a venit la câteva săptămâni după ce Norwegian a refuzat oferta International Airlines Group (IAG) și la 6 luni dupăce IAG a eșuat în achiziționarea activelor Niki. IAG a fost de acord să plătească 20 de milioane de EURO pentru a achiziționa transportatorul austriac aflat în insolvență și până la 15 aeronave Airbus A320. Tranzacția ar fi venit la pachet și cu un portofoliu atractiv de sloturi pe dierse aeroporturi: Viena, Düsseldorf, München, Palma și Zurich.

Dacă IAG ar fi reușit să preia activele NIKI, brandul Vueling ar fi intrat rapid pe piețele din Austria, Germania și Elveția și și-ar fi consolidat poziția pe piețele dominate de operatorii Star Alliance. Dar nu a reușit, așa că IAG fură startul în competiția cu Laudamotion și va deschide baza de la Viena cu 3 luni față de competitor.

LEVEL trece la next level

După falimentul AirBerlin și Niki, piața austriacă a început să fie invadată de tot mai mulți transportatori low-cost. Startul l-a dat Wizz Air, care a alocat o aeronavă Airbus A320 și a inaugurat zboruri spre Valencia, Roma Fiumicino, Malta, Bari și Tel Aviv. A urmat inaugurarea bazei Laudamotion de la Viena, iar din octombrie vor fi operate peste 20 de rute noi. Va fi inaugurată inclusiv ruta Viena – Bucuresti by Laudamotion. Urmează LEVEL cu 4 aeronave și 14 rute noi.

rute-baza-level-viena

Cele 14 rute pe care le va opera LEVEL, sub indicativ VY-, de la Viena:
Viena – Barcelona din 23 iulie – 1 zbor pe zi
Viena – Malaga din 30 iulie – 3 zboruri pe săptămână
Viena – Palma Mallorca din 17 iulie – 1 zbor pe zi
Viena – Paris CDG din 12 august – 2 zboruri pe zi
Viena – Valencia din 12 august – 2 zboruri săptămânale
Viena – Alicante din 11 august – 2 zboruri săptămânale
Viena – Bilbao din 13 august – 3 zboruri săptămânale
Viena – Dubrovnik din 11 august – 4 zboruri săptămânale
Viena – Ibiza din 7 august – 3 zboruri săptămânale
Viena – Larnaca din 11 august – 3 zboruri săptămânale
Viena – Londra Gatwick din 17 iulie – 1 zbor zilnic
Viena – Milano Malpensa din 11 august – 2 zboruri zilnice
Viena – Olbia din 31 iulie – 3 zboruri săptămânale
Viena – Veneția din 31 iulie – 1 zbor zilnic

Pentru cine nu a aflat încă, LEVEL a debutat pe zborurile lung-curier în iunie 2017, prima bază fiind stabilită la Barcelona. Iar de luna viitoare va deschide baza de la Paris Orly și va zbura spre Montreal, New York Newark, Guadelupa și Martinica. Divizia OpenSkies by British Airways din Paris va fi integrată în LEVEL cu tot cu personal și avioane.

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.