Banca vă poate ajuta în procesul de recuperare al banilor în urma zborurilor anulate, dar în anumite condiții!

0 1.751

Anul 2020 a fost atipic pentru mulți dintre noi. Pandemia de coronavirus ne-a dat peste cap viețile, planurile de călătorie și chiar activitățile cotidiene.

Mulți dintre voi, cei ce ne citiți, ne-ați scris despre zboruri anulate, despre companii aeriene care nu au răspuns la emailurile și telefoanele voastre, ne-ați întrebat despre regulile de călătorie în alte țări. Însă cea mai frecventă întrebare a fost despre cum vă puteți recupera banii pe biletele de avion în urma zborurilor anulate.

Banca vă poate ajuta în procesul de recuperare al banilor

Unii dintre voi ați apelat chair la bănci. Cu ceva mai mult succes pentru cei din Marea Britanie. Dar pornind de la această informație, am făcut câteva investigații despre cum banca voastră din România vă poate ajuta în procesul de recuperare al banilor în urma zborurilor anulate.

Informația pe care o voi relata mai jos a fost aflată telefonic în urma discuțiilor purtate cu operatorii unor bănci din România. Nu o să dăm nume de bănci. Ideea e că toate băncile spun cam același lucru.

Dacă biletul de avion achiziționat a fost achitat prin transfer bancar sau cu cardul, banca poate interveni și iniția refuz la plată DOAR în următoarea condiție: în urma zborului anulat, compania aeriana nu a respectat termenul de rambursare prevăzut în contractul cu pasagerul.

Însă banii vor ajunge în contul vostru abia după ce agentul comercial, în cazul acesta compania aeriană, își reglează partea financiară cu banca. În funcție de bancă și în funcție de compania aeriană, puteți fi mai norocoși sau mai puțin norocoși în recuperarea banilor.

Așa cum am zis și în alte cazuri, atâta timă cât compania aeriană continuă să zboare, banii nu sunt pierduți. Puteți opta pentru vouchere sau rambursări si o să-i primiți, doar că pandemia de COVID-19 intră la forță majoră.

Vă invit să mai lecturați și articolele: Ce se întâmplă cu biletele de avion? Se pierd banii? Editorial: Situația aviației în vremea pandemiei de COVID-19. Ce se întâmplă cu zborurile, cu biletele de avion, cu rutele, cu operatorii aerieni?

În CONCLUZIE, puteți solicita ajutorul băncilor în procesul de recuperare al banilor pe biletele de avion. Dar înainte de toate, asigurați-vă că ați urmat toți pașii recomandați de companiile aeriene și de legislația europeană. Verificați termenele și condițiile de rambursare. Situația poate fi diferită de la bancă la bancă și de la o țară la alta. Mai contează și tipul cardului / contului pe care le aveți.

Voi v-ați recuperat banii pe biletele de avion ale zborurilor anulate? Cum ați procedat? Ați apelat la bancă?

Leave A Reply

Your email address will not be published.