Pentru Ucraina, România se află pe lista statelor cu risc epidemiologic scăzut – categoria verde. Liber la călătorie!

1 882

După data de 28 septembrie, restricțiile de călătorie impuse de Ucraina nu mai sunt valabile. Conform www.unian.info, citat de imperatortravel.ro, după data de 28 septembrie, cetățenii străini pot călători în Ucraina. Totodată, România este pe lista verde a Ucrainei.

Potrivit secretarului de presă al Serviciului de Poliție al Frontierei de Stat din Ucraina, Andriy Demchenko,, nu există cerințe speciale pentru cetățenii străini în ceea ce privește un rezultat negativ al testului COVID-19, o perioadă de autoizolare de două săptămâni sau o poliță de asigurare la intrarea în Ucraina.

Liber la călătorie în Ucraina!

Norma care interzicea intrarea străinilor, conform unui decret guvernamental, era în vigoare până la ora 00:00 din 28 septembrie, iar această normă nu mai este valabilă. De fapt, nu există restricții în vigoare pentru a interzice accesul cetățenilor străini pe teritoriul țării noastre“, a declarat secretarul de presă al Serviciului de Poliție al Frontierei de Stat din Ucraina, Andriy Demchenko.

De acum înainte, cetățenii străini vor respecta aceleași reguli ca și ucrainenii când vor călători în Ucraina.

Prin urmare, DACĂ situația epidemiologică din țara de proveniență sau rezidență a participanților este mai gravă decât în ​​Ucraina, cetățenii străini trebuie să respecte următoarele:

  • Autoizolare sau ftest COVID-19 la sosire;
  • Descărcarea aplicației Diia în caz de autoizolare;
  • Deținerea unei polițe de asigurare valabilă.

Ținând cont că România se află pe lista verde, având un risc epidemiologic scăzut, românii pot călători în Ucraina fără restricții.

Leave A Reply

Your email address will not be published.