blankblank

Bamboo Airways intenționează să zboare spre San Francisco și Los Angeles de la 1 septembrie 2021

0 1.026

Transportatorul vietnamez Bamboo Airways a prezentat planurile de a zbura în SUA. Zborul non-stop din Vietnam spre California, va fi singurul zbor non-stop între cele două țări. Nu va fi primul transportator vietnamez care va ateriza în SUA, dar până acum pare să învingă compania aeriană națională, Vietnam Airlines, pe zborurile către Statele Unite.

VnExpress a raportat că Bamboo Airways a primit sloturi și intenționează să zboare de la Aeroportul Internațional Tan Son Nhat (SGN) al orașului Ho Chi Minh la Aeroportul Internațional San Francisco (SFO) și Aeroportul Internațional Los Angeles (LAX).

Zborurile zilnice vor începe să fie operate de la 1 septembrie, Bamboo Airways va utiliza aeronave de tip Boeing 787-9 pe această rută. Pe 6 noiembrie, Bamboo Airways a primit oficial “Foreign Air Carrier Permit” de la Departamentul de Transport al SUA (USDOT). Astfel, compania aeriană low-cost va putea opera curse de pasageri, cargo și poștă între Vietnam și SUA.

Bamboo Airways intenționează să zboare spre San Francisco și Los Angeles de la 1 septembrie 2021.

În urmă cu mai puțin de două luni, Consiliul de administrație al Vietnam Airlines a aprobat planurile de utilizare a avioanelor Boeing 787-9 pentru a efectua zboruri către SUA. Inițial, îndeplinind nevoile de repatriere, Vietnam Airlines se uita la Los Angeles și San Francisco ca posibile destinații și la extinderea spre alte orașe precum Seattle, Dallas și New York.

Adevărata întrebare este care dintre cele două companii aeriene, Vietnam Airlines sau Bamboo Airways, vor lansa mai întâi aceste zboruri. S-a zvonit că ambele companii aeriene vor efectua curse între cele două țări, dar Bamboo este prima companie aeriană care a dat și o dată de lansare a acestora. Vietnamul este, în mare parte, închis pentru călătoriile de agrement, astfel încât zborurile ar satisface în primul rând nevoile esențiale de călătorie, transportul cargo și zboruri de repatriere.

În plus, niciun operator nu are încheiat un acord de”code share” cu vreo companie aeriană din SUA, și din acest motiv, Vietnam Airlines este mai câștigată față de Bamboo Airways. În calitate de membru al alianței SkyTeam, operatorul de pavilion poate apela la operatorul american al alianței, Delta Air Lines, pentru o relație de partajare a codurilor în SUA.

Bamboo Airways ar putea renunța la un acord pentru code share-ing, dar apoi s-ar baza, în cea mai mare parte, pe existența unei cereri care să acopere zborurile non-stop, dar care s-ar putea dovedi a nu fi suficientă pentru zborurile inițiale – mai ales în fața restricțiilor de călătorie. În loc de o relație de partajare a codurilor, Bamboo Airways ar putea lua în considerare parteneriate interliniene.

Leave A Reply

Your email address will not be published.