Bahrain – Tel Aviv cu Gulf Air (în parteneriat cu EL AL), din 7 ianuarie 2021.

0 1.131

Gulf Air, compania aeriană națională din Bahrain, și El Al Airlines, compania națională aeriană din Israel, vor lansa în parteneriat ruta Bahrain (BAH) -Tel Aviv (TLV), din 7 ianuarie 2021.

Pe 4 decembrie 2020, cele 2 companii aeriene au semnat un “Memorandum de Înțelegere”, acord ce a fost urmat de anunțarea rutei între Bahrain și Tel Aviv care va fi operată de 2 ori pe săptămână.

Deși ruta va fi lansată în mai puțin de o lună, zborurile nu se regăsesc încă în sistemul de rezervări al companiei din Bahrain. Acordul a venit după ce Bahrainul și Israelul au semnat “Declarația de Pace, Cooperare și Relații Diplomatice și de Prietenie” pe 15 septembrie 2020 la Washington DC.

Vă reamintim că din martie 2021, și Etihad Airways va opera curse săptămânale între Abu Dhabi și Tel Aviv.

Moment istoric în aviația mondială.

În luna noiembrie, Gulf Air a operat primul zbor din istorie între Bahrain și Israel. La bordul aeronavei Boeing 787-9 Dreamliner, înmatriculată A9C-FF, s-a aflat delegația Regatului Bahrain condusă de Ministrul de Externe, H.E. Abdul Latif Al Zayani.

Zborul GF992 a decolat de pe Aeroportul Internațional “Maṭār al-Baḥrayn al-dwalī” din Bahrain (BAH) la ora 07:29, ora locală. Aeronava a aterizat pe Aeroportul Internațional “Ben Gurion” din Tel Aviv (TLV) la ora 09:55, ora locală. Acest zbor a marcat un moment istoric în aviația mondială.

Zborul de întoarcere, GF973, a decolat din Tel Aviv la ora 15:36, ora locală, și a aterizat în Bahrain la ora 17:59, ora locală.

Leave A Reply

Your email address will not be published.