blank

Primul zbor internațional a aterizat la Melbourne, după 5 luni de pauză

0 726

Pe 7 decembrie 2020, primul zbor internațional a aterizat pe aeroportul din Melbourne. după 5 luni de pauză.

Zborul UL604 al companiei SriLankan Airlines a decolat din Colombo, Sri Lanka, la 16:45 și a aterizat în Melbourne, Australia, la 07:48+1. Pasagerii, care au călătorit din Sri Lanka, au fost izolați timp de 14 zile în camere de hotel, fără posibilitatea de a pleca. 

Cu toate acestea, unii călători care se întorc din țări mai puțin afectate ar putea să se izoleze acasă. Un sistem similar este utilizat în Sydney.

În iunie 2020, Aeroportul din Melbourne (MEL) a încetat să mai accepte zborurile internaționale din cauza focarului COVID-19, care a început la două hoteluri în care pasagerii erau carantinați. Focarul a fost pus pe seama autorităților care nu respectă protocoalele de siguranță. 

Prin reluarea zborurilor, autoritățile ar trebui să relaxeze constrângerile asupra australienilor care se întorc acasă din străinătate, în special în perioada Crăciunului. Melbourne se așteaptă să înregistreze un număr inițial de 160 de pasageri pe zi sau 1.120 pe săptămână.

Relaxarea restricțiilor de călătorie și redeschiderea frontierelor interne ale Australiei au stimulat zborurile operate de companii aeriene precum Qantas și Virgin Australia. 

Pe 3 decembrie 2020, Qantas a estimat că ocuparea avioanelor pe zborurile interne va atinge pragul de 68% în decembrie 2020. În lunile anterioare, gradul de încărcare se ridica la aproximativ 40%. Transportatorul aerian australian a anunțat adăugarea mai multor zboruri între Sydney și Perth. 

În prezent, o interdicție de călătorie, administrată de Departamentul Afacerilor Interne, îi împiedică pe australieni să plece în străinătate. Se așteaptă ca zborurile internaționale din Australia să fie reluate abia în vara anului 2021.

Leave A Reply

Your email address will not be published.