Alitalia va opera zboruri fără carantină între New York și Roma, din 8 decembrie.

0 847

Din 8 decembrie, Alitalia va opera zboruri fără carantină între Roma și New York. Pasagerii vor trebui să prezinte un test negativ de COVID-19 sau să efectueze testul înainte de îmbarcare.Alitalia va colabora cu Aeroporti di Roma (compania care gestionează Aeroportul Roma-Fiumicino (FCO) și Aeroportul Roma-Ciampino (CIA)) pentru ca pasagerii testați de COVID-19 și care prezintă teste negative să poată evita carantina.

Vă reamintim că Delta Air Lines a încheiat un parteneriat similar cu Aeroporti di Roma pentru zborurile operate între Atlanta și Roma, din 19 decembrie.

Vor fi 3 zboruri săptămânale de la și spre New York.

Pasagerii, care doresc să călătorească din SUA spre Italia, vor trebui să prezinte test PCR efectuat cu maximum 48 de ore înainte de plecare sau să efectueze un test rapid cu antigen înainte de decolare (pe aeroportul JFK din New York). De asemenea, vor trebui să facă un alt test rapid la aterizarea pe Aeroportul Internațional Fiumicino (FCO).

Înainte de îmbarcare, călătorii vor trebui să prezinte un document în care să declare, pe proprie răspundere, că nu au avut contact cu o persoană infectată.

De asemenea, toți pasagerii sunt obligați să poarte măști chirurgicale în aeroport, dar și la bordul aeronavei. În plus, aceștia vor trebui să demonstreze că au suficiente măști de rezervă pe care să le poată schimba la 4 ore, pe perioada șederii în Italia.

Dacă toate testele sunt negative și toate cerințele sunt îndeplinite, călătorii sunt scutiți de carantina obligatorie la sosirea în Italia.

Noul protocol de călătorie este sprijinit de ordonanța din 23 noiembrie dată de Ministerul Sănătății din Italia. Măsura guvernamentală va fi în vigoare, cu excepția cazului în care va fi prelungită, până la 15 februarie 2021. Restricțiile la intrarea în Statele Unite rămân valabile.

Leave A Reply

Your email address will not be published.