blank

OFICIAL: Iran recunoaste ca a doborat accidental aeronava civila 737-800 UIA

0 3.135

Iran recunoaște ca a doborât accidental aeronava Boeing 737-800 Ukraine International Airlines si isi cere scuze, anunta Bloomberg.

Declarația a fost făcută de un oficial al Statului Major al Fortelor Armate Iraniene. Acesta a declarat ca sunt in alerta. ”A fost o eroare umana. Vinovatii vor fi identificati si vor fi sesizate autoritățile judiciare”.

În urma unei anchete interne, armata iraniană admite că aeronava civilă a fost doborâtă din greșeală. Scuza ar fi fost că avionul Boeing 737-800 Ukraine International Airlines a zburat aproape de un sit militar Islamic Revolutionary Guard Corps. ”Din cauza unghiului și altitudinii la care zbura, aeronava a fost catalogată ca țintă ostilă. Avionul a fost doborât în urma unei erori umane”.

”Accidentul” este pus pe seama tensiunilor din ultimele zi si amenintarile americane. Intr-un final, Iran recunoaste cu subiect si predicat ca avionul a fost doborat de rachetele lor, ”din greseala”.

Iran a doborat accidental aeronava civila

Va reamintim că un Boeing 737-800 UIA s-a prăbușit în apropiere de Teheran, pe 8 ianuarie 2020. In urma tragicului eveniment și-au pierdut viața 176 de persoane, 9 membrii ai echipajului și 167 de pasageri. Până vineri, Iran a negat un atac asupra avionului, acuzand guvernele occidentale de „război psihologic”.

Însă mai mulți oficiali occidentali au primit informații ferme cum că avionul Boeing 737-800 UIA a fost doborât accidental. Dovada concretă vine de la un satelit al Statelor Unite ale Americii, care a detectat tragerea a două rachete sol-aer SA-15. Ministrul iranian de externe, Javad Zarif, dă vina pe tensiunile din ultimele zile, dintre Iran și Statele Unite (aveți declarația mai sus)

Aruncând o privire pe hartă, nu se vede această bază militară. Conform flightradar24, aeronava părea că zboară conform planului, având direcția nord-vest față de aeroport, în linie cu pista de unde a decolat. A zburat în linie dreaptă 2 minute, având o ascensiune constantă. Apoi a virat ușor la dreapta și a mai zburat 42 de secunde. A fost punctul când a încetat să mai transmită date și s-a prăbușit.

Leave A Reply

Your email address will not be published.