blank

ASUS Zenbook 17 Fold OLED: carte digitală, tabletă, laptop sau all-in-one desktop?

0 390

La IFA Berlin 2022, ASUS a lansat un model revoluționar sub denumirea de Zenbook 17 Fold OLED (UX9702). Pe lângă specificațiile de top, acest laptop are un ecran ce se poate plia. Este un ecran tactil mare de 17,3 inci de 2,5K în format 4:3 se pliază în mijloc pentru a crea două ecrane de 12,5 inchi aspect 3:2, perfect alipite, cu rezoluții de 1920×1280, ceea ce conferă modelului Zenbook 17 Fold OLED un format unic, cu o versatilitate nemaiîntâlnită până acum.

Configurație de top la ASUS Zenbook 17 Fold OLED

ASUS Zenbook 17 Fold OLED in format tableta

Din punct de vedere al configurației, ASUS Zenbook 17 Fold OLED are sub capotă  procesor din seria U din a 12-a generație, model Intel Core i7, grafica Intel Iris Xe, conexiunea fără fir Intel WiFi 6E, memoria de până la 16 GB RAM și SSD-ul rapid de 1 TB PCIe 4.0. Pentru conectarea la periferice, sunt disponibile două porturi Thunderbolt 4 convenabile, care suportă încărcarea rapidă a bateriei durabile de 75 Wh, precum și extinderea imaginii pe ecrane externe. De remarcat faptul că un astlfe de portabil poate fi încărcat și de la o baterie externă.

ASUS Zenbook 17 Fold OLED poate fi pus în valoare prin 6 moduri de utilizare

Din punct devere al utilizării, ASUS Zenbook 17 Fold OLED poate fi pus în valoare prin 6 moduri de utilizare. 2 moduri sunt de laptop, cu și fără tastatură fizică. Mai există un mod de tip carte, cu el semideschis. Mai este modul tabletă, când este deschis 100% și atunci vă puteți bucura de toată suprafața ecranului de 17.3 inci. Însă cel mai interesant mod, dincolo de cel de laptop, este cel de all-in-one desktop. Configurația vă permite să utilizați sistemul la activități de tip office și multimedia.

Un astfel de laptop ne-ar ajuta și pe noi în călătorii. Putem să-l utilizăm în format de laptop cu tastatură fizică sau virtuală în avion / tren etc. Îl putem folosi ca un desktop la o conferință sau la birou, la hotel etc. Cu siguranță sunt multe scenarii de utilizare.

Ecranul OLED poate afișa până la 1 milion de nuanțe, ceea ce vă ajută în editarea foto, dar și în redarea de filme, jocuri și alte aplicații cu o grafică deosebită. Totodată, ecranul și sistemul de pliere a fost testat de peste 30 000 de ori, ceea ce demonstrează fiabilitatea acestuia.

ASUS Zenbook 17 Fold OLED poate fi transportat foarte ușor în modul de pliere, cu tastatura fixică la interior, cu ajutorul husei elegante. ASUS nu a făcut rabat la calitate, folosind materiale rezistente, dar extrem de ușoare, ceea ce-l face să cântărească doar 1.5 kg fără tastatură.

Prețul unui astfel de portabil pornește de la aproximativ 3800-3900 EURO. Nu e un gadget ieftin, nu e pentru a realiza volume, însă ASUS mizează pe pasionații de tehnologie și pe cei din zona de business pentru prezentări și productivitate sporită.

Leave A Reply

Your email address will not be published.