RYANAIR a fost nevoită să anuleze 420 de zboruri din / spre destinații din Franța!

0 270

Greva controlorilor de trafic aerian din Franța a obligat compania Ryanair să anuleze 420 de zboruri pentru ziua de vineri, 16 septembrie. Vor fi afectați aproximativ 80 000 de pasageri doar pe estimările RYANAIR. La care, cu siguranță, se vor adăuga alte zeci de mii de pasageri afectați de anularea a altor sute de zboruri de la Air France și alte companii aeriene ce aveau zboruri programate din / spre aeroporturile franceze, dar și în tranzit prin spațiul aerian al Franței.

Conform unor estimări Flightradar24, dar și în urma declarațiilor făcute de sindicaliști, vor fi afectate aproximativ 50% dintre zborurile programate din / spre Franșa.

În acest context, RYANAIR a solicitat autorităților să intervină și propune trei măsuri pentru a diminua impactul asupra pasagerilor printre care și protejarea survolului prin spațiul aerian al Franței pentru a nu perturba zborurile de tranzit.

Și asta nu e tot. Sindicatul controlorilor de trafic aerian din Franța a cerut încă trei zile de grevă la sfârșitul acestei luni, pe lângă ziua de gravă planificată vineri, ceea ce va însemna că unul din două zboruri în Franța va fi anulat.  Syndicat National des Contrôleurs du Trafic Aérien a solicitat ca respectiva grevă să aibă loc în perioada 28-30 septembrie. Greva din 29 septembrie ar putea cauza probleme suplimentare, deoarece va coincide cu greva solicitată de sindicatul francez Confédération Générale du Travail. 

Leave A Reply

Your email address will not be published.