Peste 1000 de zboruri au fost anulate în Franța din cauza grevei controlorilor de trafic aerian!

0 113

Peste 1.000 de zboruri au fost anulate în Franța, astăzi (16 septembrie), ca urmare a unei greve a controlorilor traficului aerian, care va dura până mâine la ora 06:00. Air France și-a anulat astăzi 55% din zborurile pe distanță scurtă și medie, împreună cu 10% din serviciile pe distanță lungă. 

Ryanair a anulat 420 de zboruri și a menționat că această grevă ”nejustificată” a afectat 80.000 de pasageri în Franța și în toată Europa. Compania aeriană low-cost Transavia a anulat 140 de zboruri, iar EasyJet a declarat că a anulat „sute” de zboruri.

Dacă zborul vostru este anulat ca urmare a acestei greve, veți avea, în general, dreptul la o rambursare integrală sau o reprogramare a zborului. Deoarece greva este făcută de personalul aeroportului și nu de către personalul companiei aeriene, întârzierile și anulările sunt din punct de vedere tehnic în afara controlului companiei aeriene și, în mod normal, nu ați avea dreptul la despăgubiri. 

Autoritatea în aviație, Direcția Generală de Aviație Civilă (DGAC) a cerut companiilor aeriene să-și reducă programul la jumătate pentru a ajuta la gestionarea efectelor grevei, dar a avertizat totuși cu privire la perturbări „grave” și a încurajat pasagerii să-și amâne călătoriile, dacă este posibil. 

Sindicatul SNCTA a convocat și trei zile de grevă suplimentare miercuri, 28 septembrie, joi, 29 și vineri, 30 septembrie. Însă greva programată la final de septembrie ar putea fi evitată dacă va exista un acord între autorități și sindicate.

Leave A Reply

Your email address will not be published.