blank

Anchetă Alitalia: statul italian are de recuperat 400 de milioane de EURO!

0 238

Comisia Europeană (CE) a considerat că împrumutul de 400 de milioane de euro (431,1 milioane de dolari) acordat de statul italian către Alitalia, în 2019, este ilegal, afirmând că autoritățile trebuie să recupereze fondurile pe care le-a dat companiei aeriene aflate în faliment. 

Pe 27 martie 2023, Comisia Europeană a concluzionat că Italia nu a acționat corespunzător atunci când a ajutat compania de stat Alitalia, deoarece nu a evaluat în avans probabilitatea rambursării împrumuturilor. În plus, Comisia a subliniat că ajutorul acordat „nu poate fi aprobat ca ajutor de salvare ”conform legislației privind ajutorul pentru salvare și restructurare” deoarece Alitalia primise deja două împrumuturi în 2017. 

În consecință, CE a concluzionat că „Italia trebuie să recupereze acum ajutorul de stat ilegal în valoare de 400 de milioane EUR (431,1 milioane USD) plus dobânda de la Alitalia”. Doar că Alitalia nu mai există!

Alitalia a declarat falimentul în octombrie 2021, ITA Airways succedând imediat companiei aeriene în aceeași zi de 15 octombrie 2021. Cu toate acestea, Comisia a decis anterior că ITA Airways „nu este succesorul economic al Alitalia”, motiv pentru care noul transportator de stat al Italiei nu va fi obligat să ramburseze datoria de 400 de milioane de euro (431,1 milioane de dolari) plus dobânda. 

Leave A Reply

Your email address will not be published.