blank

Aeroportul din Beirut, pe două fusuri orare simultan!

0 517

Pasagerii care zboară către sau dinspre Aeroportul Internațional Beirut–Rafic Hariri (BEY), ar trebui să își verifice din nou orele de zbor, deoarece aeroportul utilizează în prezent două ore locale diferite pentru operațiunile sale. 

Pe rețelele sociale au fost distribuite imagini și înregistrări video cu ceasuri din aeroportul principal din Liban, care arată două ore diferite. La baza acestei situații neobișnuite, care afectează toată țara și nu doar aeroportul, se află puncte de vedere diferite între comunitățile religioase ale țării cu privire la trecerea la ora de vară, din 26 martie 2023.  

Conflictul a apărut după ce prim-ministrul Najib Mikati a anunțat cu trei zile înainte de schimbarea orei programate că țara va aștepta până pe 21 aprilie pentru a implementa ora de vară. Deși nu a fost dat niciun motiv pentru decizia, mișcarea a fost văzută ca un sprijin pentru musulmanii practicanți din țară, deoarece le-ar permite celor care postesc în timpul Ramadanului (care durează din martie până în aprilie) să-și întrerupă postul cu o oră mai devreme.  

Această decizie neașteptată a fost contestată de liderii celorlalte comunități religioase ale țării care au pus sub semnul întrebării legalitatea deciziei, susținând că procesul obișnuit de obținere a aprobării cabinetului nu a fost urmat. În imposibilitatea de a găsi un compromis, țara se află acum, de facto, în două fusuri orare în același timp. 

Middle East Airlines (MEA), transportatorul național al Libanului, a anunțat că toate orele lor vor fi cele de iarnă, dar se va trece la ora de vară pe 21 aprilie. Această modificare afectează doar plecările și sosirile pe aeroportul din Beirut, orarele de zbor rămân aceleași pentru alte aeroporturi internaționale către care zboară compania aeriană.  

Leave A Reply

Your email address will not be published.