blank

American Airlines îl sărbătorește pe Azriel “Al” Blackman, un tehnician cu 75 de ani de experiență

0 1.727

18 iulie 2017 este data la care tehnicianul Azriel “Al” Blackman a intrat în GUINNESS WORLD RECORDS pentru cea mai lungă carieră ca mecanic de aeronave.

Azriel “Al” Blackman a intrat în GUINNESS WORLD RECORDS

Totodată, American Airlines a sărbătorit momentul prin personalizarea unei aeronave Boeing 777-200 în cinstea colegului din echipa tehnică. Ce poate fi mai frumos?

La împlinirea vârstei de 16 ani, Azriel “Al” Blackman a absolvit Liceul de Aviatție din Manhattan și s-a angajat la American Airlines (American Export Airlines la acea dată) ca ucenic la Sheet Metal Shop pentru 50 de cenți pe oră.

În timpul celor 75 de ani petrecuți alături de American Airlines, Blackman a lucrat la unele dintre cele mai fascinante avioane, de la modele din anii 1940 și până la modernele Boeing 777 din prezent. La 91 de ani, deși programul începe la 5 dimineața, Blackman ajunge la hangar chiar înainte de ora 3 a.m. în majoritatea zilelor.

Blackman-mecanic-American-Airlines-2
Foto: nytimes.com
Blackman-mecanic-American-Airlines-1
Foto: nytimes.com

Poate deloc surprinzător, pasiunea pentru meserie îl motivează pe Blackman să meargă mai departe: ”Când îți place ceea ce faci, nu simți că muncești”. „Sunt onorat să fiu aici, sunt mândru pentru că sunt mecanic. Sunt mândră pentru că fac parte din echipa American Airlines „, a comentat Blackman. Ar trebui să învățăm multe de la acest om plin de pasiune și devotament.

Blackman-mecanic-American-Airlines
Foto: nytimes.com

În urmă cu 25 de ani, când a sărbătorit 50 de ani de activitate ca mecanic de aeronave, Azriel “Al” Blackman a primit de la FAA titlul de ”Charles Taylor Master Mechanic Award”. Acest premiu se acordă în 2 condiții: 50 de ani de experiență ca mecanic acreditat în întreținerea aeronavelor sau certificat de FAA de cel puțin 30 de ani ca depanator.

Bineînțeles, având în vedere vârsta sa, Blackman trebuie să se supună unor restricții: nu are voie să se urce pe scări și nu are voie să conducă pe pistă, dar asta nu îl face să își dorească să se retragă prea curând.

Good job Azriel “Al” Blackman!

Leave A Reply

Your email address will not be published.