Informatii utile BIAS 2017 – Miting aviatic București – 22 iulie 2017

Cel mai mare show aerian din România - Bucharest International Air Show & General Aviation Exhibition are loc sâmbătă, 22 iulie 2017, pe Aeroportul Internaţional Bucureşti Băneasa–Aurel Vlaicu şi este organizat de Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti, Aeroclubul României, Forțele Aeriene Române, ROMATSA, ROMAERO și Clubul Sportiv AIBO.

1 4.438

Mai sunt câteva zile până la marele miting aviatic din București. Cea de-a noua ediţie a celui mai impresionat spectacol aviatic din România se desfăşoară sub patronajul Ministerului Transporturilor, Ministerului Apărării Naționale și Ministerului Economiei. BIAS 2017 reuneşte 100 de aeronave civile şi militare, în evoluţii aeriene şi expuse publicului, dar şi peste 200 de piloţi şi paraşutişti.

Solo Turk F-16
FOTO: Laurențiu Căpăţînă

Informatii utile BIAS 2017

BIAS 2017 va fi un spectacol de forță aeriană și precizie matematică, în care așii aviației civile și militare din România, dar și din Turcia, Polonia, Ungaria, Marea Britanie, Germania, SUA, Grecia, Austria și Lituania vor încânta spectatorii cu acrobații aeriene uluitoare și demonstrații de elită, dar și cu aeronave expuse la sol.

Invitați speciali BIAS 2017

Forțele Aeriene ale Turciei, care vor participa cu echipa de acrobație ”SOLOTURK”. Aceasta va face demonstrații de înaltă performanță cu aeronava F 16 Fighting Falcon, aeronave de luptă utilizate pentru întreg spectrul de operațiuni aeriene.

Forțele Aeriene ale Poloniei, care vor evolua, în premieră, cu MiG 29 Fulcrum și F 16 Fighting Falcon, aeronave de luptă concepute pentru impunerea superiorității aeriene în zonele de conflict.

Forțele Aeriene ale Ungariei, care evoluează cu Saab Jas 39 Gripen, aeronave moderne de vânătoare multirol, utilizate pentru toate operațiunile aeriene militare: atac la sol, lupte aeriene, recunoaștere etc.

Forțele Aeriene ale SUA, care vor evolua cu F 15 ”Eagle”, aflate în dotarea Gărzii Naționale a Statelor Unite. Aceste sunt aeronave de luptă tactică, destinate penetrării spațiului aerian inamic, pentru obținerea superiorității aeriene. Avionul F 15 va fi expus și pe aeroport.

Forțele Aeriene ale Greciei, care vor participa cu Mirage 2000, avion de vânătoare francez, destinat misiunilor de luptă aeriană, atac la sol, recunoaștere etc. Aeronava Mirage 2000 va fi expusă la sol, sâmbătă, la BIAS 2017.

Forțele Aeriene ale Marii Britanii, care vor participa cu aronava de luptă Eurofighter Typhoon, faimos avion de forță, proiectat să asigure supremația aeriană. Aeronava va fi expusă la sol.

Forțele Aeriene ale Germaniei, care vor participa cu Eurofighter Typhoon și Tornado, avioane de luptă utilizate pentru toate operațiunile aeriene de atac, luptă, recunoaștere, etc. Aeronavele vor fi expuse pe aeroport, pentru public.

Aeronava Airborne Warning and Control System (AWACS), aflată sub comanda NATO. Avionul Boeing E-3A Sentry AWACS va fi expus pe Aeroportul Băneasa și face parte din sistemul Alianței Nord Atlantice de avertizare timpurie. Aeronavele AWACS implică personal multinațional, între care se află și militari români.

Turkish KC-135 Stratotanker
FOTO: Laurentiu Capatina

Forţele Aeriene Române se remarcă la BIAS 2017 cu o participare de excepție, care se distinge printr-o serie de evoluții în premieră absolută pentru România. Marcând prezența extraordinară a piloților militari români, ediția din acest an a Bucharest International Air Show este dedicată intrării în dotarea Forțelor Aeriene Române a aeronavelor F-16 Fighting Falcon.

Astfel, spectatorii vor avea șansa de a admira evoluțiile spectaculoase ale profesioniştilor din elita Forţelor Aeriene Române, care vor realiza adevărate demonstrații artistice de forță supersonică la manşa aeronavelor F-16 Fighting Falcon.

De asemenea, așii manșei din cadrul Forțelor Aeriene Române vor evolua cu aeronave MIG-21 Lancer, IAR-99 Șoim, IAR-316 B, IAK-52, IAR-330 PUMA, C130 Hercules, și C27 Spartan.

Spectatorii vor putea urmări, de asemenea, şi exerciţiile de poliţie aeriană şi de sprijin pentru desant aerian, executate de Forţele Aeriene Române.

Forțele Aeriene Române vor expune pentru public, pe Aeroportul Băneasa, aeronave MiG-21 LanceR, IAR-99 Șoim, C27J Spartan, un radar de joasă și medie altitudine TPS-79R și un sistem de lansare a rachetelor sol-aer HAWK.

Spectacolul aerian este garantat de prezența așilor Aeroclubului României – Hawks of Romania, The Pelicans, White Wings, alături de paraşutiştii formaţiei Blue Wings, care vor desfășura în aer drapelul tricolor, de 400 mp.

Artiştii zborului acrobatic, austriecii de la Flying Bulls, vor evolua cu 5 aeronave unice: B-25 Mitchell, T-28 Trojan, Vought-F4U Corsair și două Dornier Alpha Jets.

La BIAS 2017 participă și pilotul lituanian Jurgis Kairys, multiplu campion mondial la acrobaţie aeriană.

De asemenea, spectatorii îl vor vedea și pe celebrul Zoltan Veres, inclus încă din 1995 în lista celor mai buni piloți din lume.

Pe parcursul evenimentului evoluează celebrii Iacări Acrobați, unici pentru spectacolele lor aeriene care includ efecte pirotehnice, muzică și lumini.

De asemenea, la BIAS 2017 publicul va putea admira exercițiile executate cu măiestrie și siguranță de piloți ai companiei naționale de transport aerian, TAROM.

Printre participanți se numără, de asemenea, nume consacrate din elita aviației românești, din cadrul Școlii Superioare de Aviație Civilă.

CITEȘTE: Program BIAS 2017!!!

program-bias-2017

Începând de vineri dimineața, pe Aeroportul Băneasa se deschide pentru public cea de-a patra ediţie a expoziţie de aviaţie generală – General Aviation Exhibition, unde producători și proprietari de aeronave, precum și furnizori de servicii de aviație generală expun zeci de aeronave civile, de la avioane ultrauşoare, până la business jet-uri.

Informații utile publicului doritor de BIAS 2017

Intrarea publicului la BIAS 2017 este LIBERĂ. Accesul publicului se face prin Romaero. Nu se asigură parcare!

Recomandăm să utilizaţi mijloacele de transport în comun (liniile RATB 112, 131, 148, 149, 205, 261, 301, 304, 335, 605, precum şi liniile RATB expres 780, 783).

Organizatori, Parteneri Media și Sponsori BIAS 2017

Organizatori: Ministerul Transporturilor – Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti, Aeroclubul României, ROMATSA, Clubul Sportiv AIBO; Ministerul Apărării Naționale – Forțele Aeriene Române. Ministerul Economiei – ROMAERO.

Parteneri: Airport News, Aeronews, Airlines Travel, Air24, Aviation Headlines, Aviatia Magazin, Aviația.ro, Aviation News Agency, Newsair, Boardingpass, Cer Senin, Romprest, Primăria Municipiului București, Primăria Otopeni.

Parteneri media: Antena 3, Europa FM.

Sponsori: Compania Națională Aeroporturi București, Tuborg, Pepsi, Lagardere, Sermona,
Adriatica Exchange, D’nata, Millenium, Bestvalue, Euromedia, Autovip, Clear Media, Oscar Downstream, Romanian Airport Servicex, Pilot Shop, Lacerta.

Leave A Reply

Your email address will not be published.