Alianța Qantas – American Airlines se pregătește de extindere.

0 163

Comisia de concurență din Australia a dat undă verde companiei mixte pentru încă cinci ani. Alianță dintre membrii oneworld, Qantas și American Airlines, permite companiilor să coopereze pe rute transpacifice și va fi prelungită pentru încă cinci ani.

Parteneriatul, care include și filiala Jetstar a companiei Qantas, acoperă rute între Australia, Noua Zeelandă și SUA, Canada și Mexic. Comisia Australiană pentru Concurență și Consumatori (ACCC) a autorizat alianța în 2011 și apoi din nou în 2016.

Comisarul ACCC, Sarah Court, a declarat că beneficiile publice din extinderea parteneriatului includ produse și servicii îmbunătățite, precum și „o probabilitate mai mare de creștere a capacității și de noi rute”.

Cu toate acestea, ACCC a recunoscut că măsura în care aceste beneficii publice sunt susceptibile de a fi realizate depinde de rata de recuperare a cererii de călătorii transpacifice în urma pandemiei COVID-19.

Autorizarea va permite companiilor Qantas și American Airlines să organizeze campanii comune de marketing și vânzări, coduri partajate, transporturi, prețuri, programe sau strategii de distribuție.

Qantas așteaptă să redeschidă toate rutele internaționale până la sfârșitul lunii octombrie.

ACCC a acordat aprobarea provizorie pentru a permite companiilor aeriene să-și continue alianța după 18 martie, când autorizația lor actuală urmează să expire. Cu toate acestea, un proces de consultare este în desfășurare înainte de luarea unei decizii finale.

Departamentul de Transport din SUA (DOT) a acordat imunitate antitrust în iulie 2019, la aproape trei ani de la respingerea unei cereri anterioare. Aprobarea se aplică acum până în 2026.

Odată ce aprobarea finală a DOT a fost primită, Qantas a anunțat planurile de a lansa rute de la Brisbane (BNE) la Chicago (ORD) și San Francisco (SFO). Cu toate acestea, serviciile planificate rămân în așteptare din cauza pandemiei.

La începutul acestei săptămâni, Qantas a declarat că așteaptă să redeschidă aproape toate rutele internaționale până la sfârșitul lunii octombrie. Transportatorul aerian speră să reia 22 din cele 25 de rute internaționale din 31 octombrie.

Leave A Reply

Your email address will not be published.