Alertă de călătorie în Olanda: cod roșu de zăpadă, îngheț și viscol

0 1.146

Ministerul Afacerilor Externe informează cetățenii români care se află, tranzitează sau doresc să călătorească în Regatul Țărilor de Jos că, potrivit informațiilor publicate de autoritățile olandeze, în perioada 6-8 februarie 2021, a fost emis un cod roșu de zăpadă, îngheț și viscol, premergător furtunii de zăpadă Darcy.

În cursul zilei de 7 februarie 2021 stratul de zăpadă poate atinge 20 cm și se pot forma troiene de zăpadă. De asemenea, se prognozează viscol, de natură a reduce vizibilitatea cu până la 50 m. 

Condițiile meteo nefavorabile pot duce la întârzieri şi anulări de zboruri pe toate aeroporturile olandeze și pot afecta și mersul trenurilor. Centrele de testare şi vaccinare COVID-19 vor rămâne închise. 

Pentru mai multe informații cu privire la anulările/întârzierile de zboruri, cetățenii români pot consulta paginile web ale aeroporturilor olandeze – https://www.schiphol.nl/en/ și https://www.eindhovenairport.nl/nl, iar pentru informații cu privire la mersul trenurilor, persoanele interesate pot accesa https://www.ns.nl/en.

Autoritățile olandeze recomandă conducătorilor auto să adapteze viteza de mers la condițiile meteo și să respecte semnalizările temporare.

Leave A Reply

Your email address will not be published.