Cum ajung în insula Lefkada? In Lefkada ajungi cu mașina, avionul sau cu autocarul.

0 3.446

Insula Lefkada face parte din Insulele Ionice ale Greciei, fiind situată pe coasta vestică a țării. Este a patra insulă din Marea Ionică, foarte aproape de continent. Capitala este Lefkada Town și este legată de continent printr-un pod plutitor. Așadar, Lefkada este singura insulă care poate fi accesata direct cu maşina. Insula are 117 km de coastă și o populație de 20 000 de locuitori. 

 Insula vă va uimi cu plajele înconjurate de stânci albe (cuvântul grecesc „lefkada” se traduce prin „insula albă”). Există o mulțime de activități pe care le puteți face, de la drumeții, ciclism, până la parapantă sau scufundări. Insula Lefkada are un număr mare de plaje a căror caracteristică o reprezinta apele albastre-verzi, o caracteristică ce le face populare în toată lumea.

Pe insula Lefkada puteți găsi atât plaje mici și naturale, cât și plaje lungi populare, presărate cu baruri și taverne sau cu locuri speciale pentru activități (parapantă sau kitesurfing).

insula-lefkada-grecia

În vestul insulei, plajele sunt cu adevărat impresionante. Apa este foarte limpede și azurie, iar peisajele sunt uimitoare, cu stânci abrupte ce formează insulițe naturale în mare. În estul insulei Lefkada, plajele sunt feerite de vânt, calme, sigure, preferabile de familiile cu copii mici.

  • Plaja Porto Katsiki a fost inclusă în topul celor mai frumoase plaje din lume.
  • Alte plaje celebre sunt Egremni și Kathisma. Din păcate prima a avut de suferit în urma unui puternic cutremur în anul 2015.

Cum ajung în insula Lefkada?

Una dintre cele mai populare destinații de vacanță pentru români este insula Lefkada. Anual, mii de români ajung să își petreacă vacanțele pe una dintre minunatele plaje de pe insulă. În Lefkada poți să ajungi cu mașina, avionul sau cu autocarul.

Cu mașina personală

Distanța dintre București și Lefkada este de aproximativ 1100 de kilometri. Majoritatea turiștilor romani preferă mașina personală deoarece drumurile sunt bune (atat in Bulgaria, cat si in Grecia) și sunt numeroase locuri unde puteți face o oprire ca să vă puteți relaxa. Traseul durează 14-15 ore.

Traseul pe care noi îl recomandăm este: Bucuresti – Giurgiu – Ruse – Plevna – Sofia – Petrich – Kulata – Promachonas – Salonic – autostrada catre Atena cu iesire catre Veria – Kozani – Ioannina – Arta – Preveza – Lefkada.

Ca și costuri, pe lângă carburant, un șofer care urmează să călătorească în Grecia mai trebuie să plătească taxa de pod Giurgiu – Ruse, o vinietă bulgărească valabilă o săptămână sau o lună – în funcție de cât se stă în vacanță, dar și o taxă de autostradă în Grecia.

Cu avionul

Pentru cei interesaţi de o călătorie în Lefkada cu avionul, există numeroase curse spre Aeroportul Internațional Aktion Preveza, care se afla la 18 km de Grecia Continentală și 15 km de orașul Lefkada. Deși este metoda cea mai costisitoare de transport, este și metoda cea mai rapidă. În fiecare vară, există numeroase zboruri chartere între orașele mari din România și Lefkada.

Cu autocarul

Pentru cei ce nu vor cu mașina personală, iar avionul nu e chiar o plăcere, mai există posibilitatea de a călători cu autocarul. Se pot cumpăra pachete turistice (cazare + transport autocar) sau se poate călători individual.

Drumul cu autocarul durează aproximativ la 18-20 ore. Se circulă noaptea, se oprește din trei în trei ore pentru dezmorțit, toaletă, pauză de masă, dar cel mai important este că nu conduceți voi și vă puteți relaxa. Aveți cele mai mari șanse ca autocarul să oprească fix în fața hotelului. Confortul nu este același din mașina proprie și drumul se parcurge într-un timp mai lung, dar relaxarea vine la destinație.

Indiferent de modul în care alegeți să călătoriți către insula Lefkada, vacanța este la destinație!

Leave A Reply

Your email address will not be published.