Statele europene aplică măsuri multiple împotriva COVID-19 pentru a descuraja călătoriile.

0 3.986

De aproximativ 1 an, planeta este sub pandemia de COVID-19. Însă povestea noului coronavirus a început la finalul anului 2019, undeva în China.


Câteva cuvinte despre COVID-19 și modul în care acționează. Virusul care cauzează COVID-19 se transmite în principal prin picături respiratorii, care sunt răspândite atunci când o persoană infectată tușește, strănută sau expiră. Aceste picături sunt prea grele pentru a rămâne în aer, așa că se așază pe obiecte sau suprafețe.Vă puteți infecta inhalând virusul dacă vă aflați în apropierea unei persoane cu COVID-19 sau atingând suprafețele contaminate, apoi atingându-vă ochii, nasul sau gura.

De când a fost descoperit primul caz și până în prezent, toate țările lumii au aplicat măsuri restrictive pentru a limita răspândirea noului coronavirus și a tulpinilor derivate. Aceste măsuri, în mare parte, au fost de distanțare fizică între indivizi și de limitare a deplasările oamenilor în teritorii, regiuni și țări.

Este un virus contagios, care se transmite relativ ușor de la un individ la altul. Cu cât masele de oameni migrează mai mult dintr-o zonă în alta, cu atât mai mult cresc șansele ca virusul să se răspândească, să apară noi tulpini adaptate la zonele respective și pandemia de COVID-19 să pună tot mai mult presiune pe sistemele medicale din fiecare țară.

Măsurile restrictive au rolul de a descuraja călătoriile

La început multe măsuri păreau exagerate, dar ele au fost adoptate pe seama faptului că nu prea știam multe informații despre noul coronavirus. În prezent știm cu ce se confruntă omenirea, iar măsurile sunt puse în cunoștință de cauză, având scopul de a descuraja călătoriile.

Da, probabil nu vom mai vedea granițe închise între țările europene, dar măsurile adoptate au rolul de a limita răspândirea virusului. Acest lucru se face foarte ușor prin stoparea călătoriilor. UE a emis o directivă prin care recomandă ca toate călătoriile neesențiale să fie descurajate (se referă la călătoriile turistice), dar nu se mai pot aplica măsuri de izolare generală și suspendări de zboruri globale. Cine are un motiv real de a se deplasa, va trebui să respecte măsurile adoptate de țara de destinație.

Majoritatea țărilor europene au anunțat deja măsuri multiple pentru a descuraja și mai mult călătoriile

Majoritatea țărilor europene au anunțat deja măsuri multiple, cum ar fi testul PCR sau antigen și izolarea la domiciliu pentru toți călătorii. În acest mod se limitează deplasarea oamenilor și se descurajează tot mai mult călătoriile. Cei ce vor călători din motive întemeiate sunt monitorizați să nu răspândească noul coronavirus. Nu e o aberație, ci doar o metodă prin care sunt descurajate deplasările neesențiale. Nu e obligatoriul vaccinul, cum nu e obligatoriu să se călătorească. Însă atunci când cineva alege să se deplaseze dintr-o zonă în alta, să o facă cu simț de răspundere, asumat și documentat.

Nu are nimeni nimic cu turismul, aviația și drepturile omului

Nu are nimeni nimic cu turismul, aviația și drepturile omului. Nu sunt interese mari la mijloc pentru a distruge economiile globale. Dacă va exista vreodată o dorință a cuiva de a extermina omenirea, cu siguranță se va face într-un mod subtil și fără să știm ce ne-a lovit, dar nu e cazul acum.

Trebuie să conștientizăm că omenirea a trecut prin numeroase pandemii în decursul milioanelor de ani, un mod prin care omul a evoluat. Pământul se apără de dăunători în mod constant, iar oamenii sunt niște dăunători pentru această planetă. Omul a defrișat masiv, a schimbat cursul apelor, a poluat și poluează foarte mult. Unele specii au dispărut, altele apar. Se cheamă evoluție, chiar dacă nu e în direcția cea mai plăcută.

Încă de la naștere, orice organism viu se luptă cu microbi și viruși. Grație științei, oamenii au putut lupta cu acești dăunători prin intermediul vaccinurilor și tratamentelor medicamentoase. Datorită vaccinurilor, a crescut speranța de viață și în prezent omenirea a ajuns la aproximativ 8 miliarde de indivizi. Au fost necesari 200 000 de ani pentru ca populația globului să ajungă la 1 miliard de indivizi și doar 200 de ani pentru a ajunge la aproximativ 8 miliarde.

Au apărut mai multe vaccinuri împotriva noului coronavirus

Deja există și împotriva noului coronavirus 3 vaccinuri acreditate la nivel european si alte zeci de vaccinuri în lucru. În timp, oamenii de știință vor studia eficiența acestora și le vor perfecționa. Probabil pandemia de COVID-19 va mai fi ținută 1 an, poate 1.5 ani, mai exact până atunci când imunizarea globală atinge cote foarte mari, iar virusul nu mai este un pericol serios pentru omenire. E bine ca fiecare individ să ia propriile măsuri și să se protejeze, să-i protejeze pe cei apropiați, indiferent de situație.

Și pentru a înțelege mai bine pandemiile, poate ar trebui să vedem cum a fost în vremea pandemiei de gripă spaniolă. Avantajul prezentului față de ce s-a întâmplat în urmă cu 100 de ani stă în tehnologie, inginerie și tot ce înseamnă centrele de cercetare în medicină.

În concluzie, faceți lucrurile asumat și protejați-vă. Călătoriți informați și respectați măsurile adoptate. Legat de vaccin, faceți ce considerați că e mai bine pentru voi, dar să alegeți voi, nu alții pentru voi. Documentați-vă din sursele oficiale / guvernamentale / presa de încredere. Evitați conspirațiile și toate publicațiile de fake news.

Leave A Reply

Your email address will not be published.