Avion intarziat? Zbor anulat? >>Solicita acum despagubiri<< pentru zborul
intarziat sau anulat! Poti obtine pana la 600€!

Airbus Beluga XL, noua atracție la Miniatur Wunderland (video)

0 2.065

Chiar în cengrul orașului Hamburg, Germania, există o lume în miniatură. Este vorba de Miniatur Wunderland, cel mai mare parc de distracție în miniatură din lume. Am avut ocazia să-l vizitez și să pierd noțiunea timpului. Sunt atât de multe zone superbe încât nu știi la ce să te uiți. Însă cel mai mult am apreciat Aeroportul Knuffingen, o copie a aeroportului din Hamburd.

Puteți vedea numeroase avioane și mașini aflate în mișcare. Am văzut Boeing 777-300ER Air France, Boeing 747-400 Eva Air și Airbus A380-800 Lufthansa. Nu lipsesc nici Antonov An-124 Cargo și Naveta Spațială Discovery. Sunt peste 40 de avioane, la sol și în zbor, la Aeroportul Knuffingen

Există o pistă unde avioanele aterizează și decolează, turnul de control și terminalul principal, o zonă cargo și un hangar service, toate copiate după Aeroportul Internațional Hamburg.

knuffingen-airport

Airbus Beluga XL la Miniatur Wunderland

Iar de câteva zile, noua vedetă a aeroportului Knuffingen este Airbus Beluga XL. Mai bine spus, este vorba de Beluga XS, fratele micșorat al faimosului Beluga XL pentru a putea zbura la Miniatur Wunderland.

Eu am o vorba! Beluga este un avion frumos de urât. Pentru mulți, este un avion hidos. Pentru cei pasionați de aviație și fotografie, este unul dintre avioanele mult vânate.

Sunteți curioși de unde și-a luat numele? La o simplă căutare, veți găsi că Beluga este o specie de delfini albi. Iar dacă analizați avionul Beluga XL cu peștele Beluga veți descoperi și asemănări în design :D.

Despre Beluga și Airbus Beluga XL

Vă reamintesc că avioanele Beluga sunt folosite de Airbus pentru a transporta părți de fuselaj la liniile de asamblare ale aeronavelor. Actuala flotă Beluga nu poate îndeplini unele sarcini de transport. Anumite componente ale avionului A350 XWB sunt mai mari față de zona cargo al actualului Beluga. Însă noul Beluga XL va rezolva această problemă.

Flota de avioane Beluga XL va putea transporta componentele principale ale avioanele A350 XWB, inclusiv o pereche de aripi. În perioada 2019-2023 vor fi construite 5 aeronave Beluga XL, care au la bază modelul A330-200. Propulsia va fi asigurată de motoarele Rolls Royce Trent 700.

Leave A Reply

Your email address will not be published.