Airbnb va oferi, gratis, locuințe refugiaților afgani – în întreaga lume

0 248

CEO-ul Airbnb, Brian Chesky, a declarat marți că va oferi locuințe gratuite pentru până la 20.000 de refugiați care fug din Afganistan în locații din întreaga lume. Această decizie a venit după ce numeroase companii aeriene din lume s-au unit pentru a-i ajuta pe refugiați să fugă din Kabul.


Compania va plăti pentru locuința refugiaților afgani, care vor fi găzduiți de gazde partenere în orașe din întreaga lume. Organizațiile neguvernamentale și partenerii regionali care ajută refugiații la relocare vor fi, de asemenea, implicați în proces. Chesky nu a spus, însă, cât timp refugiaților li se va oferi locuințe sau dacă compania va ajuta la orice eforturi de relocare pe termen lung.

SUA au transportat deja peste 70.000 de oameni din Afganistan, în timp ce alte națiuni precum Canada, Franța și Germania și Regatul Unit au preluat refugiați. Airbnb nu a specificat în ce țări va găzdui refugiați, dar compania operează în toate țările care acceptă afgani.

Această acțiune nu este prima de acest gen făcută de Airbnb. Compania a mai utilizat și în trecut locuințele pentru a-i ajuta pe cei care au nevoie. În martie 2020, compania a oferit până la 100.000 de locuri de cazare gratuită asistenților medicali, medicilor și lucrătorilor auxiliari care luptau pentru combaterea pandemiei de coronavirus.

Leave A Reply

Your email address will not be published.