blank

Geneva – Skopje cu EasyJet, de la 1 noiembrie 2021

0 718

Compania aeriană low-cost easyJet va lansa o nouă legătură sezonieră între Geneva și Skopje în această toamnă, prima sa rută spre Macedonia de Nord.

De la 1 noiembrie 2021 până la 25 martie 2022, compania aeriană britanică specializată în zboruri low cost va oferi două și – ulterior – trei zboruri pe săptămână între baza sa din Geneva-Cointrin și aeroportul din Skopje. Zborurile vor fi operate de aeronave cu un singur culoar Airbus.

Geneva – Skopje cu EasyJet.

În zilele de luni, zborul va avea loc după următorul program:

Geneva 12:50 – 15:05 Skopje
Skopje 15:45 – 18:10 Geneva

În zilele de vineri, zborul va avea loc după următorul program:

Geneva 10:50 – 13:05 Skopje
Skopje 13:05 – 16:10 Geneva

Un al treilea zbor săptămânal va fi adăugat la începutul lunii decembrie, în fiecare joi.

EasyJet va fi fără concurență pe această rută, Skopje este deja conectat la Elveția prin Chair Airlines și Edelweiss Air (din Zurich) plus Wizz Air care operează o bază acolo (Basel-Mulhouse). Rețeaua low-cost din fosta Iugoslavie nu are rută spre Bosnia-Herțegovina, dar completează cu zboruri deja existente spre Belgrad, Dubrovnik, Ljubljana, Pula, Pristina, Split, Tivat și Zadar.

Aeroportul Skopje a înregistrat – în primele șapte luni ale anului – un trafic de aproape 570.000 de pasageri, o scădere cu 56.4% față de aceeași perioadă din 2019. Acest lucru face ca aeroportul să fie al treilea cel mai deservit din regiune, în spatele aeroportului din Zagreb și Pristina. Douăzeci de companii aeriene sunt prezente acolo, dar aeroportul nu este deservit de nicio companie aeriană franceză. Totuși, Wizz Air face legătura între Skopje și Beauvais.

Leave A Reply

Your email address will not be published.