AirAsia are în plan să reia zborurile interne începând cu 29 aprilie 2020

0 475

Din cauza pandemiei de COVID-19, aviația și turismul au intrat pe hold. O vreme, aproximativ 17 000 de avioane au fost reținute la sol din cauza restricțiilor de călătorie. În timp ce pandemia se extinde în țări din Europa, America de Sud, America de Nord și Africa, în Asia situația este ușor mai relaxantă.

Pe 8 aprilie, Wuhan s-a deschis dupa 76 de zile de izolare. A înregistrat 11.714 de pasageri în prima zi. Iar companiile aeriene încep să-și tureze timid motoarele.

AirAsia are în plan să reia zborurile interne

AirAsia, una dintre cele mai mari companii aeriene din Malaezia și cu numeroase alte filiale în țările vecine, intenționează să reia zborurile interne începând cu 29 aprilie.

AirAsia a fost nevoită să rețină la sol până la 96% din flota sa. A suspendat zborurile interne și internaționale începând cu 26 martie 2020. Pe 17 aprilie, oficialii AirAsia anunțau că operatorul aerian din Malaezia intenționează să-și reia zborurile începând cu 29 aprilie.

Filialele din Thailanda și Filipine vor face acest lucru începând cu 1 mai. În timp ce filiala din India intenționează să reia operațiunile interne începând cu 4 mai 2020. AirAsia Indonezia va fi ultima care va relua operațiunile interne începând cu 7 mai 2020.

Totuși, aceste planuri sunt încă preliminare. Toate așteaptă aprobarea de la autoritățile aviației civile.

AirAsia X, subsidiara AirAsia specializată în zboruri lung-curier, va rămâne la sol până când vor fi ridicate restricțiile de călătorie internaționale.

Leave A Reply

Your email address will not be published.