Air Mauritius a declarat insolventa si a intrat in administratie

0 1.239

După oprirea tuturor zborurilor interne și internaționale din cauza crizei coronavirusului, Air Mauritius se confruntă cu mari probleme economice și nu poate să-și îndeplinească obligațiile financiare. Pe 22 aprilie, Air Mauritius a declarat insolvența și a intrat în administrare voluntară.Air Mauritius se confrunta cu probleme financiare chiar înainte de izbucnirea pandemiei de COVID-19. Însă pandemia cu noul coronavirus a înrăutățit situația companiei aeriene din Mauritius și a dus la o „eroziune completă a bazei de venituri”.

Air Mauritius a declarat insolvența

Air Mauritius a început să aibă probleme încă din 2018. În anul fiscal 2018/2019,care s-a încheiat la 31 martie 2019, Air Mauritius a înregistrat pierderi de peste 21 de milioane de euro. În următoarele nouă luni, aprilie – decembrie 2019, a contabilizat pierderi suplimentare de 14 milioane de euro. Clar modelul de business practicat de Air Mauritius nu mai dădea roade.

În încercarea de a transforma compania aeriană, consiliul de administrație al companiei a fixat un plan de redresare pe care au început să-l pună în practică începând cu ianuarie 2020. Dar din păcate a venit COVID-19 și situația s-a agravat. În teorie, insolvența nu înseamnă și închiderea companiei. Dar sunt puține acele firme care au reuțit să se redreseze din insolvență.

Air Mauritius are o flotă formată din 13 aeronave: 3 x ATR 72, 2 x Airbus A319, 4 x Airbus A330, 2 x A340 și 2 x A350XWB. La sfârșitul ultimului exercițiu financiar, Air Mauritius zburat spre 22 de destinații din Africa, Asia, Australia și Europa.

Leave A Reply

Your email address will not be published.