Zbor umanitar spre Insula Sfânta Elena. Echipamente medicale la bordul unui A318. (Video)

0 1.291

Pe 20 aprilie 2020, o aeronavă Airbus A318 Titan Airways a aterizat pe Insula Sfânta Elena. Aeronava a transportat kit-uri de testare și echipamente medicale necesare în lupta cu noul coronavirus. Pe lângă cargo, la bord au fost și 10 cadre medicale pentru a suplimenta serviciul de sănătate de pe insulă.Avionul a plecat de la Londra-Stansted și a făcut o primă escală în Accra – Ghana, iar a doua escală a fost pe Insula Ascension. Destinația finală a fost Insula Sfânta Elena, teritoriul britanic izolat din Atlanticul de Sud unde Napoleon și-a petrecut ultimele zilele în exil.

Sfânta Elena este o insulă în Atlanticul de Sud, în largul coastelor Africii. Face parte ca teritoriu dependent din Teritoriile britanice de peste mări. Din teritoriu fac parte și insulele Ascension și Tristan da Cunha. Insula este locuită de aproximativ 5000 de oameni.

Pe insulă există un mic aeroport, cu o pistă lungă de 1950 metri. Primul zbor comercial către Insula Sfânta Elena a avut loc în octombrie 2017. Compania aeriană Airlink a operat un zbor săptămânal cu aeronave Embraer 190, din Johannesburg-OR Tambo. Dar aceste zboruri au fost suspendate când Africa de Sud și-a închis granițele pentru a se proteja de pandemie.

Leave A Reply

Your email address will not be published.